reklama

Morbídna oslava

Tak nám dnes po Moskve hrkotali opäť vojenské plechovice. A na tribúne politici oslavujúci výročie. Čím viac ale uvažujem nad tým, čo to vlastne títo rusi oslavujú, tým viac sa mi táto oslava zdá morbídnejšia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Takže vraj oslava víťazstva. Kto to ale koho porazil? Na počiatku umelo vyvolaný hladomor s miliónmi vlastných obetí. Následne gulagy a čistenie spoločnosti s miliónmi ďalších obetí. V rámci toho kompletné vyvraždenie dôstojníkov sovietskej armády, čiže ďalšie vlastné obete.

A potom pointa. Spojenectvo s Adolfom a vojenská spolupráca. A šok, keď gauner Adolf napadol svojho sovietskeho kumpána. Čo nasledovalo? K asi 15 (a možno viac) miliónom vlastných obetí do toho času vyvraždených sovietmi sa pridalo ďalších asi 12 miliónov vojakov a 12 miliónov civilistov. Mnoho obetí, nič menej:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • koľko sovietskych vojakov nemuselo umrieť, keby sovietske vedenie nebolo bandou tupých diletantov (na čele so Stalinom) ženúcich státisíce vojakov na zbytočnú smrť? Koľkí vojaci zomreli zbytočne pri ničneriešiacich protiútokoch po bitve o Moskvu či Stalingrad?

  • koľko sovietskych vojakov padlo po strelách sovietov v uzáverových jednotkách? Koľkí z tých mŕtvych mali zásahy nie spredu, od nemcov, ale odzadu? Pri predstave, že v uzáverových jednotkách bolo viac ako 300 tisíc strelcov, predstavy sú desivé...

  • koľko civilistov nemuselo umrieť, keby im bola umožnená evakuácia? Príkazy na neopustenie Leningradu či Staningradu znamenalo vo svojej podstate státisíce zbytočných obetí, v mene dvíhania morálky... Minulý rok skupina mladých rusov robila prieskum v uliciach St. Peterburgu - pýtali sa obyvateľov, či by nebolo lepšie mesto opustiť a prežiť, ako masovo umierať v blokáde. Prieskum skončil fyzickými útokmi...

  • koľko civilistov patriacich do obetí patrí ku krymským tatárom a iným vysťahovaným či vyvraždeným národnostiam?

Skrátka a dobre - pred 70 rokmi skončila druhá svetová vojna. Zdá sa však, že nie všade. Dnes nám Moskva ukázala, že rusi túto vojnu majú v hlavách stále. Prečo? Pre tie obrovské obete, ktoré priniesli v mene víťazstva? Alebo skôr preto, že v tejto vojne, tesne pred ňou a tesne po nej sovieti porazili na hlavu samých seba, vyvraždili si milióny vlastných ľudí, ďalšie milióny nechali zbytočne umrieť vlastnou neschopnosťou a zaslepenosťou, a aby nevyzneli za idiotov, túto svoju desivú prehru kamuflujú plechovým hrmotaním pred opäť a stále ohlupovanými vlastnými občanmi?

Záver - keď Moskvou pôjdu sprievody ľudí pripomínajúcich si milióny zavraždených v gulagoch, státisíce zbytočných mŕtvych v Leningrade, tisícky zbytočne mŕtvych vojakov...., keď si títo ľudia pripomenú státisíce obetí tatárov, ukrajincov, obyvateľov Pobaltia, alebo tisícky slovákov unesených do gulagov, začnem rusom veriť. Pokiaľ to ale bude iba o tankoch a raketách, znamená to že im nič nedošlo. A úcta k životu, hoc ich vlastnému (a nieto ešte cudziemu) je u rusov nulová.

Juraj Kumičák

Juraj Kumičák

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  87
  •  | 
  • Páči sa:  4 013x

Názorovo som väčšinou na strane menšiny. Názor väčšiny väčšinou nemám rád. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradenéVojnové príbehy

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu