reklama

Nalejme si čisté víno

...alebo na tému topoľčanca, migrantov, a o čo vlastne ide v celom tomto prapodivnom divadle hranom našim mesiášom...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Osobne si nemyslím, že Slovensko je dnes ohrozované migrantami, a to bez ohľadu na ich počet. Slovensko je ohrozované pažravosťou smerákov a tým ako spravujú túto krajinu.

Taktiež rozumiem, prečo topoľčanec každý deň tára o migrantoch. Je totiž ľahšie kydať na migrantov, ako vysvetľovať CT-čka, Váhostav, smerácke tety, predražené ihriská či podivné projekty.

Nič menej, nedá mi – ubytovať pár stoviek, ale hoc i pár tisíc migrantov nemôže byť na Slovensku problém. Ani ekonomický, ani bezpečnostný. A ktorékoľvek vyprázdnené kasárne môžu v krátkom čase riešiť ľubovoľné priestorové problémy. Áno – desaťtisíce migrantov v EÚ sú problém. Ale hlavne je to dôsledok hrubého podcenenia situácie. Podcenenia zo strany EÚ. Tej EÚ, z ktorej smeráci čerpajú milióny eur na nerezové hajzle a podobné nezmysly. A dnes má EÚ problém a musí znášať dôsledky. Teda mala by... pokiaľ by v jej členoch bola česť. V topoľčancovi nie je. Problém migrantov je problémom mnohých mesiacov dozadu a ja neevidujem, že by smeráci v európe navrhovali riešenia v čase, keď bol problém relatívne malý. A preto i oni, a my všetci sme zodpovední za to čo sa tu deje. Skrátka – akých mantákov sme si zvolili, tak sa tu teraz máme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale aj ak – ak by niekto zo Slovenska navrhoval akokoľvek geniálne riešenia, evidentne nič prijaté nebolo. A to je vážny problém. Kaliňák tvrdil, že jeho logické a faktické pripomienky nik nepočúval. A tak je tu jednoduchá otázka – aké politické postavenie má táto krajina pod vedením topoľčanca, keď ani tak úžasné názory, aké nám tu smeráci líčia, nik v Európe nepočúva? Aký máme rešpekt, kto nás akceptuje, kto nás berie ako partnera?

Keď pred pár rokmi topoľčanec nazval generálneho riaditeľa Peugeotu klamárom, určité kruhy za chrapúňa začali považovať iba topoľčanca. Keď následne ako taký bulo z lazov zlezený zneužil otvorenie tunela Sitina na nevhodné drísty, povesť chrapúňa definitívne potvrdil. Keď pred pár dňami názory rakúskej ministerky nazval topoľčanec nezmyslami, už za chrapúňa civilizovaný svet nepovažuje iba topoľčanca, ale cez neho i celú túto krajinu. Možno súdruh robotník a odborárka predavačka nemali čas svojho fagana vychovať ku slušnosti, nič menej – nazýva sa to manévrovaním.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Áno, dalo sa povedať OK – vezmeme pár stoviek migrantov, ale kvóty sú nezmysel a my rýchlo riešme systémovo to čo sa deje. Toto sa nestalo. Nestalo, lebo ani nemohlo. Zakomplexovaný nímand seba samého považujúc za intergalaktického alfasamca asi stále žije v mentálnom nastavení, že ako súdruh čo povie to mu všetci zožerú. Takto to nefunguje. Na akceptovanie našej strany si našu stranu musí tá druhá vážiť. A ja sa úplne vážne pýtam, kto z civilizovaného sveta by sa už len zahadzoval s chrapúňom? A hlavne takým, za ktorým nič nie je. Rád zopakujem – nič nie je (teda okrem chrapúnskych útokov na Radičovú). Slovensko nemá žiadne sofistikované výrobky, ktoré by vyvážalo do sveta. Nemá žiaden extra výskum a vývoj. Je bytostne odkázané na výrobe, ktorú nám dajú zahraničné firmy. Energeticky sme kompletne závislí na iných. A po ôsmych rokoch vládnutia topoľčanca sa dá povedať len jedno – krajina je dorichtovaná pod obraz boží a na čo nímand siahol, to dodrbal. Jeho akceptácia je nulová. A Slovensko vďaka topoľčancovi nijak extra vysoko vyskakovať nemôže.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na začiatku stačilo málo. Dohodnúť sa a taktizovať. ON ale nie je nastavený na kompromisy. A blížia sa voľby. A pokiaľ celú svoju politiku postavil na nenávisti, hľadaní nepriateľa, huckaní jedných proti druhým a toto v ostatných týždňoch dotiahol na maximum, už nemôže ustúpiť. Je rozhodnutý u svojich vymletých voličov vyhrať za každú cenu, hoc by krajinu úplne potopil. Keby v ňom bola len štipka cti, odmietne eurofondy a stiahne svojich poslancov z európskych štruktúr. Nehrozí. Prečo asi?

Žiaľ, ako svet vníma topoľčanca, tak vníma i občanov krajiny ktorej vládne. Smutné... a zahambujúce.

p.s. – až úsmevne pôsobia topoľčancove slová „...robia z nás idiotov...“ Z topoľčanca idiota robiť netreba...

Juraj Kumičák

Juraj Kumičák

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  4 195x

Názorovo som väčšinou na strane menšiny. Názor väčšiny väčšinou nemám rád. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradenéVojnové príbehy

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu