reklama

Ešte stále sú medzi nami

Myslela som si, že pomaly sa stávajú na Slovensku vyhynutým druhom. Ale oni ešte nevyhynuli a dúfam, že medzi nami budú ešte veľa veľa rokov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tento víkend som išla pracovne na jedno školenie. Konalo sa v okolí Veľkého Krtíša. Keďže vieme, že študenti sú národ chudobný, aj ja aj kamarátka sme chceli minúť čo najmenej. Kolega, ktorý je z tohto kraja, nám ponúkol možnosť ubytovania u nich doma. Samozrejme, že sme to prijali.
Do malej dedinky Sklabiná sme docestovali v piatok večer. Domáci nás veľmi vľúdne prijali aj napriek neskorej večernej hodine. Snažili sa nám výjsť čo najviac v ústrety a mysleli na naše pohodlie.
Ráno po prebudení nás čakali skvelé raňajky a ešte lepší domáci. To by nebolo až take nezvyčajné. Ale rodina, ktorá nás ubytovala pochádza z dosť skromných pomerov. To nám bolo jasné hneď po príchode.
Ale napriek tomu boli vynikajúcimi hostiteľmi. Sú živým príkladom toho, že chudobný sa podelí aj o poslednú košeľu. Ešte stále platí pravidlo, že čím skromnejší ľudia, tým lepšie srdce majú. Som rada, že v dnešnom svete, kde každý myslí len na seba a na svoj zisk sa medzi nami takí ľudia ešte nájdu. A ešte radšej som tomu, že som mala možnosť sa o tom presvedčiť na vlastnej koži.

Monika Kačurová

Monika Kačurová

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som len normálna baba, ktorá sa učí písať a hľadá si na to svoje miestečko. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu