reklama

Vezmite mi imunitu, prosím!

Som poslanec NR SR a v každej etape prijímania zákona o imunite poslancov som hlasoval ZA jej obmedzenie a v každej ďalšej aj ZA jej obmedzenie hlasovať budem. Nesúhlasím s existenciou akýchkoľvek výsad a výhod pre poslancov, pretože nám podľa môjho názoru neprináležia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (56)

Aby tento môj článok nepôsobil iba ako lacné politické gesto, skúsim vysvetliť na príkladoch môj principiálny postoj k poslaneckým výhodám od momentu, odkedy mi boli priznané.

1. Aj ako poslanec si naďalej kupujem lístky na MHD. Áno, využívam aj MHD a kupujem si lístok vždy.

2. Policajtom neukazujem poslanecký preukaz a ani im nikdy nehovorím, že som poslanec. Zatiaľ ma nespoznali, takže nebolo ani žiadne salutovanie.

3. Na návšteve v zariadení NR SR v Častej-Papierničke som sa dožadoval sadzby za ubytovanie, akú má verejnosť. Žiaľ, nebolo mi vyhovené ani po opakovanom požiadaní s organizačným odôvodnením. Mimochodom, ceny za občerstvenie sú v úplne bežnej výške a rovnaké pre všetkých - pre poslancov, pre zamestnancov NR SR a aj pre verejnosť, takže žiadny "socialistický raj pre papalášov" sa nekoná.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

4. Žiadnu kanceláriu si preplácať nepotrebujem, pretože mi stačí tá, ktorú automaticky prideľuje NR SR na Západnej terase pri hrade.

5. V predvolebnej kampani som vždy všetkým tvrdil, že názor na obmedzenie imunity nezmením, aj keby sa SaS dostala k moci. Svoje slovo dodržiavam a dodržím.

A tak ďalej...

Problém je, že odmietanie výhod plynúcich z poslaneckého postavenia je v podstate bojom s veternými mlynmi. Je rozhodne pohodlnejšie nechať sa iba unášať davom tých, ktorým súčasný stav vyhovuje. Môj principiálny postoj teda zjavne na zmenu nestačí.

Preto vás prosím, aby ste túto sobotu 18. septembra 2010 prišli k referendovým urnám a vyjadrili sa v referende aspoň kvôli jednej otázke - o obmedzení imunity poslancov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Výsledky úspešného referenda SÚ ZÁVÄZNÉ!

Vaša neúčasť môže spôsobiť, že politici, ktorí sa neuveriteľne boja straty imunity, získajú vo svojom ťažení nový argument: "Ľudia si zrovnoprávnenie politikov a občanov neželajú". Ak máte o zmysluplnosti účasti na referende pochybnosti vyprovokované postojom najmä opozičných strán, potom sa, prosím, zamyslite nad nasledujúcimi riadkami:

"Máme za sebou zaujímavý a úspešný politický rok 2004. Najskôr nás vyskúšalo odborárske referendum o predčasných parlamentných voľbách, ktoré sme v plnej miere podporili. Pre Smer nebolo neúspechom. Proti referendu stála celá vládna propagandistická mašinéria, takmer všetky médiá ho marginalizovali, vládni politici nedemokraticky odhovárali ľudí od účasti. Napriek tomu sa referenda zúčastnilo 36 percent ľudí."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Uvedený text pochádza z prejavu Roberta Fica na 5. Slávnostnom sneme Smeru 11. decembra 2004.

Kamil Krnáč

Kamil Krnáč

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosť

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu