Všetko na Zemi sa musí prispôsobiť jej zákonom - biologickým, fyzikálnym, chemickým či matematickým....
Každá živá bunka má v sebe cca 70% vody (ako Zem). Či je to rastlina, živočích či človek. Ak zrežeš strom, drevo na spracovanie je ak sa vysuší. Sušiny je cca 30%. Aj rastlina na čaj potrebuje vypariť 70% vody...
Voda je teda základný spojujúci prvok. Je to výnimočný informačný systém. Preberá a uchováva všetky informácie. Preto voda je aj to, čo dáva chuť jedlu, ale i to, čo umožňuje všetkému živému cítiť.
Niekedy dávno, keď som študovala na prírodných vedách sme rozoberali s biológmi článok o cítení rastlín.
Jeden biológ meral pocity rastlín pomocou ampérmetru. Ak sa priblížil k listu živej rastlinky s ohňom, ručička ampérmetra sa rozkolísala, akoby sa rastlinka zľakla. To isté zistil, ak začal krájať zeleninu. Napadlo ho komunikovať so zeleninou pred krájaním. Mentálne jej vyslal príkaz upadni do kómy, ďakujem Ti a ampérmeter už ukazoval nulové hodnoty, akoby už nevyvíjala žiaden stres.
Pred rokom sme boli pozvaní na Kotlík open - charitatívnu akciu, ktorá okrem dobrej nálady venovala výťažok v prospech detí.
Každý varil jedlá s obsahom mäsa. My sme sa rozhodli niečo navariť aj deťom. Prišla mi táto dávna informácia, a tak som spojila svoje vedomosti a znalosti s výživou podľa 5 prvkov a dávnu informáciu z čias školy, a už to išlo...
Každú ingredienciu som starostlivo vybrala a komunikovala som s ňou, aby si spomenula, akú informáciu mi má odovzdať od Matky Zeme. Aby zabudla ako zle sa v ňou zachádzalo pri zbere či v supermarketoch a aby si spomenula na to kráne, keď rástla. Potom som jej dala informáciu:"Ďakujem, že si tu rástla a prišiel čas, na tvoju premenu vrámci potravinového reťazca. Prosím Ťa upadni do kómy, idem Ťa krájať."
Za dodržania biologických zákonov podľa piatich prvkov som "skladala" ingrediencie tak, aby vznikala tvorivá, nie ničivá energia. (Napr. soľ ako energia vody sa nedáva do horúcej polievky /energia ohňa/, lebo voda hasí oheň a to je ničivý proces tak energie ako aj informácie).
Tak vznikla tvorivá časť varenia, kde sa dávali striedavo prvky, tak, ako sú v súlade so Zemskou energiou. (drevo - oheň- zem - kov - voda- drevo,....)
Polievka mala nádhernú vôňu a veľa informácií. Stačilo pár lyžíc a cítil si sa sýty. Dodala energiu, nie ubrala, ako sa často stáva, ak sa "výdatne" najeme. Energiu si uchovala dlhšiu dobu.Niektoré jedlá hneď zasýtila, avšak za chvíľu sme znovu hladní, ako napr. pri jedení cestovín.
Nazvali sme ju "Informačná polievka varená podľa 5 prvkov".
Získali sme cenu za najlepšiu polievku "po opici".
***
Teraz, skoro po roku som si na to spomenula a rozmýšľam, prečo to zhodnotili týmto názvom.
Aj alkohol je informácia. Ak sa nám nedostáva informácia, prečo sa v našom živote deje niečo, čo sa nám nepáči, skĺzavame k takému informačnému systému. Teda polievka "po opici" dostala názov asi preto, lebo vyrovnala informačný systém, ktorý sa krátil nadmiernym užívaním alkoholu. Keby tak toto bol ten pravý spôsob, ako sa dostať spod ovládania a závislosti! Či?.....
***
Milý čitateľ, nejdem Ťa presviedčať, že obsah toho článku je na nejakom vedeckom podklade, ale napísala som Ti svoj pohľad na výživu. Je na Tvojomúsudku, čo si z toho zoberieš. Či Ťa to osloví, a vyskúšaš to, alebo sa jednoducho zabavíš. V každom prípade Ti ďakujem za Tvoj čas, ktorý si venoval tomuto článku. Aj touto formou sme si vyrovnali energiu. A ak Ti pomôže aj tým, že sa dostaneš zo závislosti ...