Budeme potrebovať:

1 vanilkový lusk
200 g masla
250 g práškového cukru
3 vajcia
4 PL mlieka
225 g zmes hladkej a polohrubej múky
50 g kukuričného škrobu
2 ČL sódy bikarbóny
100 g hrozienok
3 PL rumu
750 g jabĺk
polovica citróna
100 g posekaných mandlí
Postup:

Hrozienka umyjeme, osušíme a namočíme do rumu.

Maslo a 100 g cukru vymiešame do peny. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtka spolu s mliekom pridáme do maslovej hmoty.

Vanilkový lusk rozrežeme po dĺžke a vydlabeme dreň. Polovicu drene pridáme do maslovej hmoty.


Zmiešame múku so škrobovou múčkou a sódou bikarbónou a po lyžiciach pridávame do hmoty.

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Citrón umyjeme a kôru nastrúhame do jabĺk. Vytlačíme aj šťavu z polovice citróna.

Pridáme 50 g cukru a rumové hrozienka.

Na plech dáme cesto a naň navrstvíme jablká.
Dáme piesť na 200 stupňov na cca 20 minút.
Bielka vyšľaháme do tuha zo zvyšným cukrom a druhou polovicou drene z vanilkového lusku. Na záver pridáme posekané mandle.

Biele kopčeky nanesieme na predpečený koláč a pečieme ešte približne 20 minút.


No a už len sa oblizujeme. Dobrú chuť.