Budeme potrebovať:

4 veľké paradajky
1 žltú papriku
1 červenú papriku
4 malé cukiny
1 baklažán
3 cibule
1 hlavičku cesnaku
1 ks konzervy lúpaných paradajok
100 g fety (alebo iného slaného syra balkánskeho typu)
tymián
soľ
čierne korenie
olivový olej
petržlenová vňať
bageta
Postup:
Nakrájame paradajky a cibuľu na osminky. Papriku, cukiny a baklažán na menšie kusy.

Z neošúpanej hlavičky cesnaku ukrojíme vršok. Cesnak umiestnime na kúsok alobalu a polejeme lyžičkou oleja. Pevne zabalíme.



Do pekáča nasypeme všetku zeleninu, posolíme, okoreníme čiernym korením a premiešame spolu so 4 lyžicami oleja. Do pekáča umiestnime aj zabalený cesnak.

Pekáč dáme do vyhriatej rúry na 180o C na cca 30 minút.
Konzervu paradajok zohrejeme spolu s lyžičkou tymianu, (samozrejme najlepšie je použiť čerstvý na hrubo nasekaný, ale postačí aj sušený).

Zmes vylejeme na pekáč a pečieme ďalších 25 minút.

Po upečení vyberieme cesnak a nakrájame bagetu na kolieska. Upečený cesnak je kašovitý a sladký, ide veľmi ľahko vybrať a natrieme ho na bagetu.

Ratatouille posypeme petržlenovou vňaťou a kúskami fety.

Bagetu si nezabudnite namáčať do fantastickej šťavy plnej úžasnej chuti.

Je to ľahké letné jedlo, zaručene vám nedá veľa práce, ale chuť stojí za to.