reklama

Referendum o skrátení volebného obdobia NR SR - ako odpoveď Róbertovi F.

Keďže Róbert F. sa dnes v prezidentskom paláci vysmial do očí všetkým občanom Slovenska, ostáva dnes už len jedna možnosť, ako mu ukázať, že pánom v tejto krajine nie je on, ale OBČAN, ktorý mu moc len dočasne prepožičal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
zdroj existentialeconomist.wordpress.com
zdroj existentialeconomist.wordpress.com 

Dnes prišiel čas, požiadať o moc, ktorú R.F. dostal od občanov, o vrátenie späť. Prečo? O tom píšem v tomto článku, ktorý vznikol ako náhodná rekcia na sled neočakávaných udalostí. Pôvodne som chcel urobiť analýzu politického správania sa niektorých politických strán, ktoré majú dnes zastúpenie v parlamente. Začal som s SNS a jej kapitánom. Článok som už mal takmer napísaný a pripravený k zverejneniu, keď sa ma manželka opýtala, že či neviem, čo je to za novinku, že predčasné voľby nakoniec nebudú. Neveril som vlastným ušiam, no po otvorení počítača a prečítania si najnovších správ som pochopil, že aj tí politici, o ktorých som si myslel, že majú charakter, považujú svojich voličov zrejme za HOVNO (ako pán J.H. vo svojej slávnej reči v byte na Vazovovej a kde neskôr R.F. pije svoju kokakolu) alebo za NIČ, ako to povedal o východniaroch sám R.F. pred poslancami EP. Takže som svoj článok nevyvesil na tento portál, keďže udalosti predbehli jeho obsah, ktorý stratil časť zo svojej aktuálnosti a dúfam, že si ešte nájdem čas ho prepracovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V roku 2004 organizoval Róbert F. referendum s touto otázkou:

Ste za to, aby poslanci NR SR prijali ústavný zákon o skrátení III. volebného obdobia NR SR tak, aby sa voľby do NR SR konali v roku 2004?

Hoci to referendum bolo spojené s prezidentskými voľbami, zúčastnilo sa na ňom len cca 36% voličov. Bol to idiotský nápad, ale predsa to R.F. skúsil a to aj napriek tomu, že podobné referendum v roku 2000, ktoré organizovalo HZDS s nasledujúcou otázkou:

Ste za to, aby sa Národná rada Slovenskej republiky uzniesla na ústavnom zákone: Volebné obdobie NR SR, zvolenej v roku 1998, sa končí dňom volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa vykonajú do 150 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov referenda?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

sa skončilo tiež neúspešne. Róbert F. sa nádejal, že pri spojení referenda s 1. kolom prezidentských volieb sa mu môže podariť dosiahnuť jeho perfídny politický cieľ. V tomto s ním veľmi aktívne spolupracoval aj vtedajší prezident, ktorý sa ani netajil s tým, že mu je Ficova myšlienka blízka.

Ficovými dnešnými slovami, išlo v podstate o politický „prevrat“, aj keď v zásade legitímnymi politickými prostriedkami, ktoré sa však nezvyknú používať len tak hala-bala, ale ozaj len v krízových situáciách. Keďže politická moc pochádza od ľudí, išlo o krajnú možnosť ako zmeniť politické usporiadanie v parlamente do novej kvalitatívnej reality, pretože ak by sa väčšina voličov vyslovila za zmenu, veľmi ťažko by poslanci odmietli skrátiť si svoj mandát.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže, ak pán R.F. túži po politickom prevrate, môže ho mať, veď predsa dvakrát sa ňom podieľal. Aj keď pri ňom si nikdy nemôžete byť istý. Za posledné 3 týždne sa Róbert F. premenil z latentného cynika na cynika, ktorý je dnes sám sebou odhalený. R.F. je vo svojej podstate ešte hlúpejší, ako som si o ňom myslel. Robí obrovské verbálne i taktické chyby (v podstate vždy to tak bolo, keď bol pod tlakom), pretože si nechce pripustiť, že prehral a preto ešte viac kope a rozdáva údery. Pellegrini sa dnes stal len ex-Premiérovým sluhom a bábkou, s ktorou bude voľne hýbať a manipulovať. Ako inak sa dajú vysvetliť jeho slová, ktoré šplechol do očí prezidentovi, ktorého musí veľmi nenávidieť:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pán prezident, ty buď kľudný, ja nikam neodchádzam, ja chcem byť aktívnym predsedom politickej strany.

Slovami bezočivcov, ktorých slová je potrebné vždy čítať aj medzi riadkami, chcel nám odkázať možno aj toto:

Milý prezident a protestujúci občania, dnes si myslíte, že ste na koni, lebo odstupujem, ale i keď nebudem premiérom DE JURE, budem ním DE FACTO. Nejaká bábka ako Pellegrini mi bude len prepožičiavať svoju tvár. Aj tak budem o všetkom rozhodovať JA. Rovnako ako KALI bude naďalej riadiť Ministerstvo z pohodlia obývačky.

Toto je len moja voľná interpretácia jeho slov. Môžem sa mýliť, ale toľká arogancia, ktorá z neho išla sa totiž nedá prehliadnuť. Podľa mňa si stále myslí, že nakoniec aj tak je víťaz LEN - ON.

A preto, keďže Béla sa rozhodol inak, je možná už len jedna vec, a síce vrátiť moc tomu, od koho pochádza, vrátiť moc OBČANOVI, aby nanovo rozhodol, kto ho má v ústavných inštitúciách zastupovať. Musíme statočne ukázať že nie sme HOVNÁ, ako si to o nás myslia niektorí politici a my východniari musíme ukázať aj to, že nie sme NIČ, ako si to o nás myslí ON.

Ešte som si spomenul na jednu vec, ako ICH je možné ZASTAVIŤ, aby sa STRATILISLOVÁCI nanovo OŽILI, ale o tom možno neskôr.

Slavomír Kinik

Slavomír Kinik

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  173x

snažím sa upozorňovať na hlúposť, aroganciu a flagrantné zneužívanie moci Zoznam autorových rubrík:  Radšej hamovať ako banovaťNázory a komentáreSmiešky a šibalstváGlosy na všedný deňPríbeh Zemičkyvidené od TemžeSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu