reklama

Zdravý životný štýl, ale čo tá kozmetika ??

Čoraz viac mladých, ale i starších ľudí v dnešnej dobe sa zaoberá problematikou zdravotného životného štýlu. Je to in, je to trendy a každý chce byť predsa fit a zdravý.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Mnohé mladé baby sa do toho vrhnú bezhlavo a keď schudnú tak sa znova vrátia do svojho normálneho životného štýlu. Ale keď znova priberú tak nastáva znova zmena a ide sa dodržiavať zdravý životný štýl. Zeleninové jedlá, mrkvový prívarok, cuketové placky a podobné mňamky zdobia nástenku na facebooku a odvšadiaľ sa hrnú a lajkujú motivačné statusy.

Žijú tieto baby, ale naozaj zdravý život?

Mnoho z nich ani len netuší, koľko rôznych chemikálii si nanesú na svoju zatiaľ mladú a bezchybnú pleť. A to, že to nie sú len také nevinné chemikálie a prísady sa môžte dočítať v knižke od Gillian Deaconovej - V tvojom rúži je olovo. Sú to zaujímavé a dosť prekvapujúce informácie, z ktorých sa mi niekedy až hlava zatočila.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

http://www.martinus.sk/?uItem=135545&z=43P89N&utm_source=z%3D43P89N&utm_medium=url&utm_campaign=partner

Ako to môže naša spoločnosť trpieť, aby si ľudia nanášali na seba, umývali sa alebo čistili kúpeľňu takými prostriedkami, v ktorých sú látky, ktoré nie sú preskúmané, či sú škodlivé?

Ako môžu ľudí nechávať v nevedomosti, že z tvojej obľúbenej voňavky ťa v skutočnosti bolí hlava?

Tak asi môžu. Je to veľký biznis a mnohé kozmetické výrobky majú štatút zdravej kozmetiky a keď sa pozriete na zloženie nič zdravé sa tam neskrýva a je to obyčajná kozmetika. Najlepšia kozmetika bude vždy tá, ktorú si pripravíte samy doma a viete čo v nej je. Rôzne recepty sa nachádzajú aj v danej knižke, ale mnoho z nich sa dá nájsť aj na internete. A nemusíte škodiť svojmu zdraviu. Možno si to ešte teraz neuvedomujete, veď však čo každý to používa a čo sa deje, ale každým krôčikom si nahlodávate svoje zdravie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kto by to povedal, že v ceruzke na oči sa nachádza kamennouhoľný decht, ktorý je v európe zakázaný???

Každý kto má zdravý rozum a aspoň trošku si váži svoje zdravie by mal začať aj s týmto ,,zdravým životným štýlom,,. Myslím, že sa k tomu stačí posúvať aj malými krôčikmi. Domíňať kozmetiku s chemikáliami a postupne si začať osvojovať zdravšiu kozmetiku a pozerať sa na zloženie. V knižke nájdete názvy chemikálii, ktorým sa treba vyhýbať.

Niekedy menej je viac. Platí to aj v prípade kozmetiky. V minulosti si predsa nepotrebovali nanášať na seba toľké množstvo rôznych krémov, balzamov a vyzerali celkom k svetu. Keď už mali nejakú potrebu byť krajšími, siahli do prírody a niečo prírodné si namiešali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže 20, 30 , 40 aj viac ročné poďte do toho a začnite si viac vážiť svoje zdravie a malými krôčikmi sa dopracujete k super výsledku.

Veľa ľudí sa začalo ohradzovať tým, že však chemikálie sú už dnes všade. Je to pravda, ja to dobre viem. Ale práve preto by sme niekde mali začať a postupne si pozisťujeme informácie aj o iných chemikáliach a vyvarujeme sa aj im.

VŠETKO SA DÁ, LEN TREBA CHCIEŤ!!! 

Klaudia Maďarová

Klaudia Maďarová

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek, ktorý túži ostať ľudským, ktorý sa nechce premeniť na produkt. Človek, ktorý nechce meniť svoju tvár podľa požiadavky trhu. Takisto som dievča, ktoré túži ostať bláznivé ako pubertiačka, ale zároveň túži stať sa už konečne dospelou. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu