Karfiol hore bez

V sobotu sme sedeli s priateľkou a rodičmi u večere. Milujeme vyprážaný karfiol (takmer všetci) a keď je k nemu ešte aj kyslá smotana s uhorkami, tak ja osobne pokukujem po tanieroch ostatných, lebo ak by náhodou niekto nevládal, tak len čo to povie, už nebude mať zmysel brať tie slová preč. Jeho jedlo sa stane mojím. Tento krát sme však mali iba karfiol, zemiaky s maslom a obsluhu hore bez.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Padali slová chvály na kuchárske umenie a autorka pokrmu, moja mama, sa rozplývala pod pozitívnou kritikou. Zo samej skromnosti však prehlásila: „No ale škoda, že k tomu teda nie sú tie uhorky so smotanou“ (v originále tomu hovoríme „okurky s kyškou“).
Zasmial som sa, veď čo všetko k tomu nie je: „No a škoda, že k tomu nemáme aj domácu smotanu.“

Začali sme sa hecovať.
„A keby sme to tak jedli z poriadnych tanierov.“ (na chalupe máme „tie ostatné riady“)
„A keby sme to tak mohli jesť na terase.“ (bolo pekne)
„A z tej terasy by mohol byť výhľad na more.“ (milujeme more)
„A na tú terasu by nám to servírovala obsluha!“ (sme leniví ako všetci)
„Hore bez!“ (a boli medzi nami aj chlapi)
„A ešte keby nám tak servírovala morské príšery na masle a čerstvú šťavu z nektariniek!“
„Moment!“ vravím práve vo chvíli, keď v žiari slnka zapadajúceho medzi modré vlny na obzore kladie opálená devätnástka iba v spodnom dieli plaviek (oci, dík) predo mňa tanier s krevetami, „Veď perfektné jedlo už máme, leží priamo tu na tomto stole!“

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A bum, nahotinky zmizli, dlažba zdrevenela, dosť sa schladilo a za oknom sa vo vetre trepotali posledné listy susedovie orecha. Doma je doma a ja si tak vravím: Že sme niekedy nenažraní, to nám povie aj vlastná elektronická „hovoriaca“ váha, ale že sme „nenažraní“, na to prídeme až potom, čo minieme šialené peniaze na výlet k moru a striptérku, čo konečne odhalí holú pravdu - že polovicu toho, čo chceme, už dávno máme, alebo že sme vlastne chceli benzín do starej kraksne a nie nové auto, keďže po roku zistíme, že namiesto vysnívaných výletov trčíme doma a šetríme na poistku. Mám rád vyprážaný karfiol rovnako ako tie krevety, vychutnám si, čo dokážeme navariť.

Filip Klička

Filip Klička

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Má 37 rokov, je konateľom spoločnosti Wynergie, s.r.o., zameranej na služby online marketingu. Keď nepíše, venuje sa fotografii a turistike. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy o násPsí hlas do neba nejdeVážne sa nedáFoto a videoTelcoFikcie

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu