reklama

Stádo ide v pondelok do práce

Dnes ráno som si privstal, už len preto, lebo pondelok a zasa budú rady na autobus dlhšie ako inokedy. Denne totiž dochádzam z Nitry do Bratislavy za prácou, takže už som vycvičený. Ako každé ráno, som teda nasadol so ženou do auta a zaviezol sa na autobusovú stanicu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)

Rad ľudí už netrpezlivo čakal na autobus. Postavil som sa na koniec a čakal čo sa bude diať. V mase ľudí sa tmolila skupinka nerozhodných, ktorí automaticky utekali za každým novým autobusom, aby sa vzápätí znovu vrátili do pôvodného radu.

Na stanicu prichádza 12-metrová Setra vo farbách Turancaru. Šoférovi sa nechce zacúvať s touto kravou na nástupište, tak len pristaví vozidlo a začína sa nátresk. Rady z posledných dvoch nástupíšť sa zrazu zlejú do jedného a pred autobusom sa všetci naraz snažia dostať dnu. Húf úspešne vytvára osemstup. Skupinka nerozhodných stále obletuje toto stádo, ktoré sa skrátka musí dnes ráno dostať do autobusu, aj keby sa mali ušliapať.

Takéto situácie sú bežné aj na autobusovej stanici Nivy v Bratislave, len s tým rozdielom, že sa dejú v piatok. Je bežné, že nejaký špekulant sa skrátka nadrzovku postaví dopredu a ľudia ho aj väčšinou bez reptania pustia. Sme národ holubičí, nám to nevadí. Stáva sa aj to, že študent stojaci pred vami sa zrazu začne množiť bunkovým delením, z jedného je ich zrazu pred vami šesť. Keď sa potom človek ozve, je za fašistu, arogantného Blaváka a neviem čo ešte. Evidenciu si žiaľ nevediem.

Ale späť k dnešnému ránu. Cesta po R1 prebieha hladko, ocitáme sa na D1, aj tam zatiaľ situácia pokojná. Pred Sencom to začína hustnúť, až úplne stojíme. V odstavnom pruhu sa premáva všetko iné len nie policajti a sanitky. Vyšlo mi miesto na státie, takže pozorujem reakcie ľudí na tradičnú pondelkovú zápchu. Všetci samozrejme ochkajú, telefonujú, že budú meškať alebo inak vyjadrujú svoju nevôľu so situáciou, do ktorej sa dostali. Najlepšie však na tom celom je, že v zápche trčíme z úplne rovnakého dôvodu, aký som videl ráno na stanici. Ľudia sa snažili nacpať do autobusu za každú cenu, a potom ochkajú v autobuse kvôli úplne rovnakým blbcom, ktorí mali akurát to ráno v rukách volant.

Vchádzame do Bratislavy, zácpa pokračuje na Prievozskej, akurát tam vybuchol plyn. Fešanda vedľa mňa začne nahlas ochkať, nech ju šofér pustí von, že nestihne cviko a že si to nemôže dovoliť, lebo už dva krát ho vynechala. Čo na to povedať? Pokojne čakám a zo stanice idem do svojej obľúbenej kaviarne. Hlavne, že sme všetci zdraví.

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu