reklama

Problém s pasovými fotkami v centre Bratislavy

Dajme tomu, že máš na CD napálené fotky, z ktorých si chceš dať spraviť vo fotoslužbe pasové fotky. Ver alebo nie, v centre Bratislavy to môže byť problém.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)
Obrázok blogu

Minule manželka potrebovala dať vyhotoviť pasové fotky z cédéčka. Doteraz si ich nechávala spraviť v Nitre, kde s tým nebol absolútne žiaden problém. Vo fotoslužbe jednoducho nahrala svoje fotky do terminálu, odkiaľ jej ich vytlačili. Keď však to isté potrebovala spraviť v Bratislave, musela obehať niekoľko fotoslužieb.

Jednoducho jej všade povedali, že to nerobia, alebo nevedia urobiť. Buď neochota alebo obchodníci jednoducho nemajú záujem riešiť nejaké trápne pasové fotky. Zaujímavé však je, že fotky z digitálneho foťáku spraviť vedia, ale spraviť ich v rozmere pasových fotiek nie. Čo nato treba licenciu?

Kolegyňa jej po týchto trampotách poradila, že ak má niekoho, kto jej vie tie fotky zalomiť, nech jej dá štyri fotky na klasický rozmer fotky 9x13. Takýmto spôsobom si človek dá spraviť v podstate len jednu fotku, ktorú si potom može nastrihať na potrebný formát. Ok, toto sa dá pomerne ľahko spraviť v akomkoľvek grafickom programe, ale prečo by som sa s tým mal babrať, keď to rovnako pre mňa môžu spraviť vo fotoslužbe, kde nato určite majú aj potrebné vybavenie.

Neviem, či fotoslužby, ktoré vyhotovujú pasové fotky majú nejaký kartel, ale nemyslel som si, že vo fotoslužbe v Tescu na Kamennom námestí alebo v Kodaku na nám. SNP môžu mať s takouto službou problém.

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu