Afogato - kávička a zmrzlina

Práve sedím na terase, príjemne pofukuje vetrík a ja pomaly lyžičkujem Afogato. Robievali sme ho v Bar Coluzzi a je to v podstate len čisté espresso so zmrzlinou. Ako nato: priprav si dvojité espresso (teda dve espressá dokopy, teda dvojitá dávka kávy aj vody, aby bolo už úplne jasno). Do čerstvo urobenej kávy pridaj kopček vanilkovej zmrzliny, cukor už netreba. Ak chceš, môžeš použiť aj ochutenú zmrzlinu, výborne s ahodí aj čokoládová či oriešková. Odporúčam konzumovať hneď, kým sa zmrzlina ešte úplne nerozpustila... Osobne si ju rád prevaľujem lyžičkou v poháriku, prekladám dúškami kávičky, no skrátka s touto kávičkou je radosť hrajkať sa... Príjemné mlsanie...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

278 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

151 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Radko Mačuha

Radko Mačuha

241 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,091 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu