Čo nato potrebujeme:
- 1 maslo (nie baladu, nie masielko, nie maselenko ani iné polské deriváty...)
- čerstvú petržlenovú vňať, nadrobno posekanú
- čerstú pažítku, nadrobno posekanú
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup:
maslo necháme zmäknúť (to by v týchto horúčavách nemal byť problém), primiešame do neho všetky ingrediencie. Koľko čoho? Podľa chuti, každý máme rád niečo iné, preto množstvá nechávam na tebe. Po dôkladnom premiešaní nechať opäť zachladiť.
Toto maslo sa dá natierať na pečivo, možno z neho robiť guľky a podávať k pečeným zemiakom alebo cestovinám. Samozrejme, že bylinky nie sú jedinou prísadou, ktorú možno dať do masla, skús tieť horčicu, cesnak, med, sezamové semienka či mletý muškátový oriešok.
Bylinkové a iné ochutené maslá
Maslo síce doktorkovia neodporúčajú kvôli cholesterolu, ale aj keby, margarínové prefabrikáty jesť skrátka nebudem. Radšej si vyrobím doma výborne bylinkové masielko...