reklama

Bylinkové a iné ochutené maslá

Maslo síce doktorkovia neodporúčajú kvôli cholesterolu, ale aj keby, margarínové prefabrikáty jesť skrátka nebudem. Radšej si vyrobím doma výborne bylinkové masielko...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Čo nato potrebujeme:

- 1 maslo (nie baladu, nie masielko, nie maselenko ani iné polské deriváty...)
- čerstvú petržlenovú vňať, nadrobno posekanú
- čerstú pažítku, nadrobno posekanú
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup:
maslo necháme zmäknúť (to by v týchto horúčavách nemal byť problém), primiešame do neho všetky ingrediencie. Koľko čoho? Podľa chuti, každý máme rád niečo iné, preto množstvá nechávam na tebe. Po dôkladnom premiešaní nechať opäť zachladiť.

Toto maslo sa dá natierať na pečivo, možno z neho robiť guľky a podávať k pečeným zemiakom alebo cestovinám. Samozrejme, že bylinky nie sú jedinou prísadou, ktorú možno dať do masla, skús tieť horčicu, cesnak, med, sezamové semienka či mletý muškátový oriešok.

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu