Mousse au Chocolat - recept

Mousse au Chocolat alebo ak chcete, tak francúzsky čokoládový krém. Je niekoľko receptov na túto lahôdku, tu je jeden z tých klasickejších...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
mousse au chocolat
mousse au chocolat (zdroj: foto: internet)

INGREDIENCIE:
170 gramov tmavej čokolády
3/4 hrnčeka smotany na šlahanie
2 vaječné žĺtka
1 čajová lyžička brandy (môže byť, nemusí...)
1/3 hrnčeka vychladenej smotany na šlahanie
1 polievkovej lyžice cukru
1/2 čajovej lyžičky vanilkového cukru


POSTUP:
- rozohrej nad parou 3/4 hrnčeka šlahačky, potom odstav z plameňa a pridaj čokoládu
- miešaj, pokým sa čokoláda úplne neroztopí v šlahačke
- vmiešaj žĺtka a brandy, odlož a nechaj vychladnúť
- v inej nádobe vyšlahaj 1/3 hrnčeka šlahačky, cukru a vanilky, až kým zmes nestuhne
- šlahačku pomaly vmies do čokoládovej zmesi
- hotovú zmes nechaj v ľadničke cca 3 hodiny
- servíruj do vychladených martini pohárov, môžeš dozdobiť jahodou, šlahačkou alebo lístkami mäty

Ako som už spomínal, receptov na mousse au chocolat je neúrekom, v niektoých sa objavuje napríklad maslo alebo ušlahané vaječné bielky. Ďalšiu variáciou je mousse z bielej čokolády.

Prajem dobrú chuť pri tejto ohromne kalorickej a absolútne hedonisticky obžerskej pochúťke... Mmmmm...

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu