
INGREDIENCIE:
170 gramov tmavej čokolády
3/4 hrnčeka smotany na šlahanie
2 vaječné žĺtka
1 čajová lyžička brandy (môže byť, nemusí...)
1/3 hrnčeka vychladenej smotany na šlahanie
1 polievkovej lyžice cukru
1/2 čajovej lyžičky vanilkového cukru
POSTUP:
- rozohrej nad parou 3/4 hrnčeka šlahačky, potom odstav z plameňa a pridaj čokoládu
- miešaj, pokým sa čokoláda úplne neroztopí v šlahačke
- vmiešaj žĺtka a brandy, odlož a nechaj vychladnúť
- v inej nádobe vyšlahaj 1/3 hrnčeka šlahačky, cukru a vanilky, až kým zmes nestuhne
- šlahačku pomaly vmies do čokoládovej zmesi
- hotovú zmes nechaj v ľadničke cca 3 hodiny
- servíruj do vychladených martini pohárov, môžeš dozdobiť jahodou, šlahačkou alebo lístkami mäty
Ako som už spomínal, receptov na mousse au chocolat je neúrekom, v niektoých sa objavuje napríklad maslo alebo ušlahané vaječné bielky. Ďalšiu variáciou je mousse z bielej čokolády.
Prajem dobrú chuť pri tejto ohromne kalorickej a absolútne hedonisticky obžerskej pochúťke... Mmmmm...