reklama

Nový coffee shop v Nitre

Na Slovensku sa konečne aj v menších mestách začínajú pomaly otvárať obchody špecializované na kávu. Jeden takýto bol len pred týždňom otvorený v Nitre na Mostnej ulici...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Lino's Coffee Shop je v podstate franchisový obchod talianskeho pražiara káv, pána Lino z Parmy. Nitriansky Lino's je v poradí už 27-mim obchodom tejto siete. Lino's nájdeš aj v Bratislave v Shopping Palace. Oproti tomu bratislavskému, umiestnenému do nákupného centra, má však ten nitriansky podľa mňa oveľa vhodnejšiu atmosféru, nachádza sa na rušnej ulici a dokonale dopĺňa kolorit malých obchodíkov na Predmostí. Je to v podstate tradičné malé talianske espresso, s malými stolmi a stoličkami, vonku pred kaviarňou je tiež zopár miest vhodných na rýchlu kávičku. Interiér je veľmi príjemný a je ladený do čiernej a červenej farby. Čelná stena kaviarne je presklená a je pri nej úzky pult s barovými stoličkami a časopismi, dokonalé miesto pre tzv. people-watching, teda posedávanie v kaviarni, čítanie si novín a pozorovanie, ako plynie život okolo nás. People-watching bolo veľmi populárne aj v Bar Coluzzi, mnoho ľudí tam chodilo práve kvôli sledovaniu ruchu ulice. Aj kvoli tomuto sa mi zdá výber lokality pre tento podnik lepší ako vo veľkovýkrmni typu nákupné stredisko.

Pri prvej návšteve človeka ohúri veľký výber káv. Objednal, ako inak, tradičné espresso, bez mlieka, bez ničoho. Obsluha sa ma opýtala, aký typ kávy by som si prial. Reku, skúsim robustu. Táto káva nemá až také chuťové vlastnosti ako odrodová arabica, ale práve preto som chcel vyskúšať, ako si poradil pražiar Lino s odrodou nie tak výraznej chuti. Priniesli mi kávu, milým prekvapením, aj keď kávu nesladím bolo vrecúško s bielym aj hnedým cukrom. A káva? Crema bola nádherná, chuť kávy ma príjemne prekvapila. Fajnšmeker by možno namietal, že mala trochu kovovú chuť. Je to zrejme tým, že všetka technika používaná pri príprave kávy je ešte príliš nová a potrebuje zabehnúť. Verím však, že ak sa tento podnik uchytí, stroje sa rýchlo zabehnú a káva bude len a len lepšia.

Ako vravím, ide o klasické talianske espresso, čiže v ponuke tejto kaviarne nájdeš len kávu, nealkoholické nápoje, čaje a zákusky. Nič iné. Príjemná obsluha dotvára celkový dobrý dojem z celého podniku.

Viac info o Lino's nájdeš na www.linoscoffee.com .

Viktor Klimo

Viktor Klimo

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

freelance designerwww.klimo.netPostrehy, pripomienky a ostatné posielajte na: klimo[zavinac]blog.sme.skNa internete pod menom rockblock alebo protinoha Zoznam autorových rubrík:  DizajnVarenieKávaSydneyExtrémne športyZdravé nakupovanieSúkromnéNezaradenéMafia

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu