INGREDIENCIE:
- biele rohlíky
- kečup (alebo rajčinová šťava, môžu byť aj čerstvé rajčiny)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- oregáno (ak nie je poruke oregáno, hodí sa aj tymián)
- nastrúhaný tvrdý syr
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
POSTUP:
Necháme rozohriať rúru alebo gril, zakiaľ sa vyhreje, stihneš prichystať všetko potrebné.
V miske zmiešaj spolu kečup, rozotretý cesnak, strúhaný syr a všetky korenia.Vezmi rožky a urob do nich šikmé hlboké zárezy asi v dvojcentimetrových rozostupoch, tak aby samotný rohlík zostal celý, ale zároveň sa dala do medzier naplniť zmes, ktorú si si pripravil.
Postupne malou lyžičkou naplň všetky zárezy na rohlíkoch. Pri plnení dávaj pozor, abysi rohlík nerozlomil v záreze. Pred pečením môžeš rohlíky slabúčko pokvapkať olivovým olejom. Nechaj všetky rožky zapiecť v rúre alebo grile pokým nebudú chrumkavé.
Dobré na týchto pizzových rohlíkoch je to, že keď sú upečené, dajú sa rozlámať na jednotlivé kolieska, ktoré v podstate slúžia ako jednohubky. Jednohubky, ktorá sú obložené na oboch stranách!
TIP:
Skús sa pohrať s fantáziou a vymyslieť inú plnku, môžeš do nej napríklad pridať slaninku, alebo šunku, alebo čokoľvek, čo sa zvykne dávať na pizzu...
Pizzové rožky
Nemajte mi to za zlé, že sa môj blog v poslednom čase hmýri receptami, asi som sa v poslednom čase rozožral (vlastne rozvaril)... Ďalší recept, tentoraz jeden z tých ľahších. Toto jedlo je krížencom medzi pizzou a bruscettou, zachraňuje situáciu na rôznych oslavách, keď treba narýchlo niečo efektné a dobré uvariť/upiecť...