reklama

Jasenica ožíva!

Dedinku pri Považskej Bystrici si pamätám zo svojho detstva. Chodila som sa tam s bratrancami kúpať do rieky a teraz sa stáva miestom, kam sa sťahujú ľudia z mesta, aby našli pokoj vidieka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Jedná sa o výstavbu nových bytoviek, na ktoré už v centre mesta skutočne chýba priestor. Čo sa však kultúrneho života týka, je to hlavne otvorenie Jasenického kaštieľa. Viem, ako kaštieľ vyzeral pred prestavbou a to, ako vyzerá teraz je skutočne neuveriteľné. Zrušená expozícia z Orlovského kaštieľa bola premiestnená sem a okrem toho tu bývajú aj ukážky tradičných umení. Pred Vianocami ste tu mohli vidieť prípravu tradičných vianočných oblátok, ozdôb, či medovníčkov. Mňa osobne zaujalo tiež predstavenie znázorňujúce staré zvyky vykonávané na Štedrý deň. Myslela som si, že pri štedrovečernej večeri sa aj pri našom stole dá nájsť množstvo zvykov, ale netušila som, koľko ďalších tradičností by sa dalo spáchať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teší ma, že táto dedinka vzdialená od okresného mesta len niekoľko kilometrov znova ožíva. Svedčí tomu aj fakt, že miestna celkom známa kapelka Million mill tu nakrúcala svoj druhý videoklip. Dúfam, že ak budete mať niekedy cestu okolo, zastavíte sa a pozriete, ako to tam vyzerá. Som presvedčená, že vám to za to stojí! 

Júlia Kňažková

Júlia Kňažková

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študentka maturitného ročníka gymnázia. Snaživá, inteligentná (v rámci svojich stredoškolských možností) a zrejme aj celkom sympatická dievčina Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu