Na korpus potrebujeme:
250 g masla
250 g (hnedého) cukru
5 vajec
125 g mletých lieskových orieškov
125 g múky s práškom do pečiva
2 lyžice kakaa

Vymiešame maslo s cukrom a postupne po jednom pridáme vajcia.
Múku, oriešky a kakao zľahka premiešame a postupne vmixujeme do cesta.

Cesto rozdelíme na dve časti, vylejeme do vymastených foriem a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C zhruba na 30-40 minút. Prípadne môžeme všetko dať do 1 formy a po vychladnutí prekrojiť.


Plnka:
250 ml sladkej šľahačkovej smotany
200 g tmavej čokolády (ideálny obsah kakaa 75 %)
niekoľko lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
Čokoládu nalámeme do teplovzdornej misky. Smotanu dáme zovrieť, hneď stiahneme z ohňa a nalejeme na čokoládu.

Premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.

Necháme vychladnúť, najlepšie na polhodinku v chladničke.

Potom vyšľaháme, najjednoduchšie to ide elektrickým šľahačom. Podľa chuti pridávame práškový cukor, nie každý má rád úplne horkú chuť.

A zložíme tortu: na 1 korpus natrieme necelú polovicu plnky, zakryjeme druhým korpusom a vrch a boky potrieme zvyškom plnky.




Kto nie je lenivý, môže ešte ozdobiť čokoládou navrchu. (Ja som bola lenivá.)

Dáme na pár hodín vychladnúť a potom podávame, najlepšie so šľahačkou alebo zmrzlinou.
