Korpus:
110g krupicového cukru
110g masla
2 vajcia
120g múky s práškom do pečiva (to u nás, na SK 120g polohrubej múky a 2 lyžičky prášku do pečiva)
1-2 lyžice mlieka
Vyšľaháme cukor s maslom, po jednom pridáme vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva a mlieko podľa hustoty cesta (aby sa dalo dobre rozotierať). Preložíme (liať by sa nemalo) do vymastenej formy a dáme piecť do vyhriatej trúby na 175C. Asi na 20-25 minút, pravdupovediac, nikdy nesledujem hodiny pri pečení, len kontrolujem stav koláča zrakom, čuchom a niekedy aj skúšam špáradlom (ak na ňom nezostanú kúsky cesta, koláč je hotový).

Plnka:
1 kelímok (250g) mascarpone (dá sa použiť aj jemný dobrý tvaroh, ale to tu my bežne nemáme J)
1 kelímok hustej kyslej smotany
najemno nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky alebo citróna
3-5 lyžíc cukru podľa chuti (ja používam home made vanilkový cukor – vanilkový struk vložený v zatváracom pohári s práškovým cukrom – skúste, je to veľký rozdiel oproti vanilínovému cukru z obchodu)
Len jednoducho zmiešame všetky suroviny a natrieme na vychladnutý korpus.

Nakoniec podľa svojho vkusu pokladieme hojne jahodami a prípadne ozdobíme lístkami medovky (tú som tu zatiaľ neobjavila). Necháme schladiť aspoň 1 hodinu v chladničke a máme osviežujúci zákusok.


Dobrú chuť.