Superjednoduchá orechová bábovka

Tato bábovka je naozaj pripravená za pár minút, najdlhšie trvá samotné pečenie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

120 g masla, 3 vajíčka a 200 g jemného hnedého cukru (light brown sugar), príp. obyčajného práškového cukru vymiešame elektrickým šľahačom alebo ručne.

suroviny
suroviny 

Pridáme kôru a šťavu z 1 citróna, 120 g mletých vlašských orechov a 120 g múky s kypriacim práškom (alebo 120 g polohrubej muky a pol prášku do pečiva) a znovu vymiešame.

v mixeri
v mixeri 

Vylejeme do pripravenej formy (silikónovú netreba vymazávať, ostatné typy áno).

vo forme
vo forme 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50-60 minút, spravíme pre istotu skúšku špáradlom.

upecene
upecene 

Necháme trochu vychladnúť vo forme a vyklopíme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
vyklopene
vyklopene 

Môžeme podávať s ovocím a lyžicou hustého bieleho jogurtu alebo smotany.

na tanieri
na tanieri 


Zuzana a Juraj Knotek

Zuzana a Juraj Knotek

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Jistým bodem počínaje není již návratu. Toho bodu je třeba dosáhnout. Zoznam autorových rubrík:  Cestovanie ÍrskoŽivot v ÍrskuCestovanieJedloSúkromnéSlovensko

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Lívia Hlavačková

Lívia Hlavačková

43 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

277 článkov
SkryťZatvoriť reklamu