Superjednoduchá orechová bábovka

Tato bábovka je naozaj pripravená za pár minút, najdlhšie trvá samotné pečenie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

120 g masla, 3 vajíčka a 200 g jemného hnedého cukru (light brown sugar), príp. obyčajného práškového cukru vymiešame elektrickým šľahačom alebo ručne.

suroviny
suroviny 

Pridáme kôru a šťavu z 1 citróna, 120 g mletých vlašských orechov a 120 g múky s kypriacim práškom (alebo 120 g polohrubej muky a pol prášku do pečiva) a znovu vymiešame.

v mixeri
v mixeri 

Vylejeme do pripravenej formy (silikónovú netreba vymazávať, ostatné typy áno).

vo forme
vo forme 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50-60 minút, spravíme pre istotu skúšku špáradlom.

upecene
upecene 

Necháme trochu vychladnúť vo forme a vyklopíme.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
vyklopene
vyklopene 

Môžeme podávať s ovocím a lyžicou hustého bieleho jogurtu alebo smotany.

na tanieri
na tanieri 


Zuzana a Juraj Knotek

Zuzana a Juraj Knotek

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Jistým bodem počínaje není již návratu. Toho bodu je třeba dosáhnout. Zoznam autorových rubrík:  Cestovanie ÍrskoŽivot v ÍrskuCestovanieJedloSúkromnéSlovensko

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

300 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,093 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

152 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu