Vraj americká klasika – Brownies

Táto dobrota je určená pre silných čokoholikov. Ponúkam základný recept, ktorý je možné doplniť sekanými orechami alebo kúskami bielej čokolády.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (38)

Stačí nám 6 surovín:
140 g masla
140 g tmavej čokolády (obsah kakaa 70%)
3 vajíčka
250 g tmavého cukru
80g hladkej múky
40g kakaa

Obrázok blogu

Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vymiešame do penista. Múku a kakao preosejeme.

Obrázok blogu

Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a kakao s múkou, aby sme udržali nadýchanú štruktúru cesta.

Obrázok blogu


Obrázok blogu


Obrázok blogu

Vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C.

Obrázok blogu

Po 25 minútach skontrolujeme, trochu potrasieme pekáčom a ak sa už hmota nehýbe, vyberieme ho. Ak áno, necháme ho ešte 5 minút. Povrch má byt lesklý a na bokoch sa má oddeľovať od formy. Vo vnútri majú byt brownies ešte stále trochu vlhké, nie do sucha upečené.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Necháme vychladnúť a nakrájame. Môžeme podávať so zmrzlinou a ovocím.

Obrázok blogu

Obrázok blogu


Zuzana a Juraj Knotek

Zuzana a Juraj Knotek

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Jistým bodem počínaje není již návratu. Toho bodu je třeba dosáhnout. Zoznam autorových rubrík:  Cestovanie ÍrskoŽivot v ÍrskuCestovanieJedloSúkromnéSlovensko

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

138 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu