Vraj americká klasika – Brownies

Táto dobrota je určená pre silných čokoholikov. Ponúkam základný recept, ktorý je možné doplniť sekanými orechami alebo kúskami bielej čokolády.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (38)

Stačí nám 6 surovín:
140 g masla
140 g tmavej čokolády (obsah kakaa 70%)
3 vajíčka
250 g tmavého cukru
80g hladkej múky
40g kakaa

Obrázok blogu

Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vymiešame do penista. Múku a kakao preosejeme.

Obrázok blogu

Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a kakao s múkou, aby sme udržali nadýchanú štruktúru cesta.

Obrázok blogu


Obrázok blogu


Obrázok blogu

Vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C.

Obrázok blogu

Po 25 minútach skontrolujeme, trochu potrasieme pekáčom a ak sa už hmota nehýbe, vyberieme ho. Ak áno, necháme ho ešte 5 minút. Povrch má byt lesklý a na bokoch sa má oddeľovať od formy. Vo vnútri majú byt brownies ešte stále trochu vlhké, nie do sucha upečené.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Necháme vychladnúť a nakrájame. Môžeme podávať so zmrzlinou a ovocím.

Obrázok blogu

Obrázok blogu


Zuzana a Juraj Knotek

Zuzana a Juraj Knotek

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Jistým bodem počínaje není již návratu. Toho bodu je třeba dosáhnout. Zoznam autorových rubrík:  Cestovanie ÍrskoŽivot v ÍrskuCestovanieJedloSúkromnéSlovensko

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

2 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

717 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
SkryťZatvoriť reklamu