Stačí nám 6 surovín:
140 g masla
140 g tmavej čokolády (obsah kakaa 70%)
3 vajíčka
250 g tmavého cukru
80g hladkej múky
40g kakaa

Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vymiešame do penista. Múku a kakao preosejeme.

Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a kakao s múkou, aby sme udržali nadýchanú štruktúru cesta.



Vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C.

Po 25 minútach skontrolujeme, trochu potrasieme pekáčom a ak sa už hmota nehýbe, vyberieme ho. Ak áno, necháme ho ešte 5 minút. Povrch má byt lesklý a na bokoch sa má oddeľovať od formy. Vo vnútri majú byt brownies ešte stále trochu vlhké, nie do sucha upečené.

Necháme vychladnúť a nakrájame. Môžeme podávať so zmrzlinou a ovocím.

