reklama

Muž v prechode

V podvečer jedného sparného letného dňa sedíme so ženou na pive. Relaxujeme v pohodlných kreslách na Hlavnej ulici. Začína sa víkend, do centra prichádza mládež za zábavou. Pomaly upíjajúc z pohára, obzerám si veselo promenádujúce rozhorúčené, opálené, sporo odeté dvadsiatky. Keď sa asi desiatykrát "oblížem", predstierajúc, že sa zbavujem peny z fúzov, moja polovička sa na mňa zhovievavo, no starostlivo usmeje: prosím ťa neotáčaj sa už toľko, večer sa zase budeš sťažovať, že ťa bolí krčná chrbtica. Schladila ma lepšie, ako to pivo v pohári.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (59)

Milá moja Opora v blížiacej sa starobe (týmto indiánskym menom reagujem vždy na svoju milovanú, keď ma láskyplne a musím priznať, že občas aj oprávnene sekíruje), vybavuje sa mi, že keď som spával s takýmito dvadsiatkami, býval som na podnájme a tlačili sme sa na rozťahovacej pohovke. Teraz, keď mám všetko, čo potrebujem, spím s päťdesiatkou. To nie je spravodlivé, že si mi tak zostarla.

Vzala ma za ruku a chápavo sa mi pozrela do očí: viem, že si v prechode a muži v tvojom veku mávajú všelijaké divné nápady, ale keď tak veľmi chceš, môžeš spávať s dvadsiatkami. Na chvíľku sa odmlčala, aby nabrala dych a ja som si v tom okamihu uvedomil, ako ma ľúbi, keď mi, hoci len verbálne, dopraje.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potom však dokončila myšlienku: len si uvedom, že potom znova budeš bývať v podnájme a zase sa budeš tlačiť na rozťahovacej pohovke. A toho, že snáď opäť budeš mať všetko, čo potrebuješ, teda okrem toho jedného, sa vzhľadom na svoj vek, ani nemusíš dožiť.

V tom okamihu vyzdraviem, všetky ťažkosti a symptómy mužského prechodu mi pominuli. Mám ja vlastne šťastie, že mám takú rozumnú a priamu ženu. Koľkým problémom a nepríjemnostiam som vďaka nej predišiel (okrem jednej príjemnej činnosti), keby som podľahol pokušeniu. Neostáva mi len skonštatovať, že tá moja mi je skutočne oporou v tejto krízovej etape môjho života a asi naozaj ma má rada.

Peter Kobelák

Peter Kobelák

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  28x

Väčšinou som v menšine. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu