reklama

Hľadá sa Jesus Christ Slniečkar. Zn. Urgentne

Keď pred pár dňami pápež František vyzval cirkevných papalášov a farizejov k zmene mentality len priznal, že ďalšia tradičná inštitúcia je v hlbokej kríze. Dvetisícročný marketing sa vyčerpal. Nefunguje a potrebuje nové impulzy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Proti všetkým
Proti všetkým (zdroj: Internet)

Žijeme v civilizácii podvodu. Nie len v náboženstve, ale aj justícii, politike, školstve, výchove, vzťahoch, bankovníctve, stravovaní, priemysle, prístupe k prírode, planéte. Na každom kroku sme konfrontovaní s krátkozrakými riešeniami, ktoré dláždia cestu do pekla. Utekáme od podstaty života. Ľudia strácajú prirodzené inštinkty. Tupo akceptujeme výmysly samozvaných mudrcov bez zodpovednosti, ktorí sa skrývajú za kulisami kolektívnej hlúposti zbytočných inštitúcii. Komunistické a fašistické blúznenie sa mixuje s falošnou politickou korektnosťou. Ľudia na špičke Matrixu imitujú kvalitu, silu, genialitu. Zaplavujú nás polovičatými riešeniami a boja sa radikálnych rezov, ktoré by ich odstavili od lukratívnych válovov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Technicky sme ako ľudstvo pár metrov pod Everestom. Rekordy v športe dosiahli svoj strop a nie je v možnostiach človeka ich ďalej prekonávať. Prakticky všetko podstatné a potrebné k plnohodnotnému životu je vymyslené. Obklopujú nás mašinky, ktoré 90% populácie vie využiť maximálne z 10%. Vymýšľajú sa hlúposti, ktorých cieľom je len zisk pre pár vyvolených a nie praktický úžitok pre človeka alebo ľudstvo. Postupne sa samo betónujeme v žranici, zábave, pohodlí, nude.

Pred ľudstvom je tak najdôležitejšia úloha, ktorá sa nevyrieši vo Vatikáne, ani Wall Streete, ani v Bruseli, ani v Pekingu – naučiť sa žiť ako homo sapiens. Celoplanetárne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V množine 7,5 miliardy ľudí by sa mal nájsť naivný blázon, ktorý bude mať silu zmobilizovať a presvedčiť masy. Zmenu začať v minimálne štyroch líniách - odspodu, zvrchu, sprava i zľava. Musí povedať krutú diagnózu a zastaviť celosvetový sebaklam. Musí nájsť systém, ktorý bude akceptovateľný pre 80% populácie. Radikálne zmení nastavené paradigmy sveta, ktoré prestávajú fungovať. Musí sa pustiť do ťažkého boja a postupne nabaľovať snehovú guľu dôvery.

Šialenci na vrchole si budú svoje posty vehementné strážiť. Stále budú manipulovať, strašiť, že zmena je nemožná, zbytočná a oni to vyriešia oveľa lepšie. Budú bezohľadne vraždiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pokrok civilizácie bol vždy v rukách ľudí, ktorých dnes v našom teritóriu hanlivo nazývame slniečkari. Vždy to boli čudáci, ktorí najprv niečo tušili za horizontom. Potom skočili do protiprúdu. Za výsmechu a klebiet okolia dlho a tvrdohlavo plávali, skúšali, aby nakoniec svet presvedčili, že je zase o milimeter ďalej. L. da Vinci, T. A. Edison, J. Gutenberg, M. Gandhi a tisíce iných posunuli civilizáciu na jej hranicu.

Dnes sa hľadá slniečkar, ktorý vyrieši najväčšiu dilemu ľudstva. Až potom môžeme začať bojovať s globálnym otepľovaním. Len blázni sa snažia urobiť tretí krok pred krokom číslo dva. A my ako blázni konáme poriadne dlho. 

Peter Kollega

Peter Kollega

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  2 436x

Proti všetkým. Za všetkých. Spiaci cleaner. Neviem, ale keď náhodou viem, tak sa väčšinou nemýlim. Veľa veci robím inak ako väčšinová spoločnosť. Od detstva sa zaujímam o politiku. Tam kde je Slovensko, EU dnes som bol bohužiaľ alebo bohudík niekedy na prelome tisícročí. Okolnosti ma prinútili dôslednejšie študovať detaily totalitných režimov, systém kriminálneho štátu, deštruktívny EUanalfabetizmus, povrchné teoretizovanie, ľahkovážnu kastráciu histórie. Dnes sedím na brehu babylonskej priepasti. Vášnivo pozorujem excelentné herecké výkony, nadradenoť politikov, novinárov, pseudoelít a pseudoinelektuálov, ktorí prakticky zastavili rozvoj západnej civilizácie. Žijem vo vyhnanstve. Mám doživotný zákaz pracovať na území Slovenska od neokomunistických darebákov v obore kde som mal udávať svetové trendy. Som členom minimálne 4 menšín bezhlavo ponižovaných Bruselom. S pani Lótovou a elánom hľadám 10 spravodlivých. Zoznam autorových rubrík:  Korunkové výletyAntihitlerA za 5 sekúnd 12Systém štátnej kriminalityHľadajme riešeniaČervené banányScifi talesUpsidedownov syndróm

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu