reklama

Tri žlté narcisy

Konečne víkend. Ráno som vstala o pol deviatej s možnosťou dobre stráveného sobotného dňa. Každé dva týždne si chodíme s kamarátmi „zaskákať DDR“. Zraz bol o desiatej. Nechcela som meškať, mala som kľúče od priestorov. Deň predtým sa neskoro večer mladšia sestra rozhodla, že sa ku mne pridá. Ráno sme sa doma dohodli, že vezmeme aj našu najmladšiu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď sme dorazili s párminútovým meškaním, pred dverami čakala kamarátka. Odomkla som a zložili sme sa vnútri. Po chvíli som si všimla na stole kvet. Bol zabalený v papieri, dole previazaný zelenou stužkou, hore prelepený lepiacou páskou, takže nebolo vidieť, aký je to druh. Vytušiť sa dalo len, že kvetov je viac (videla som dve stonky) a že majú žltú farbu. Osobne som tipovala žlté ruže.Nechcela som z nich papier odbaliť, veď koniec koncov ani jedna z nás netušila, od koho a pre koho sú. Keď sme vo štvrtok večer odchádzali, ešte tam neboli. Niekto ich tam dal v piatok alebo v sobotu pred naším príchodom. Sedeli sme, rozprávali sa a čakali kamaráta s notebookom, bez ktorého sme nemohli začať. Keď prišiel, z kvetov sňal papier s tým, že by zvädli. Mal pravdu. No môj tajný tip sa rozpadol na prach.Tri žlté narcisy. Jedny z mojich najobľúbenejších kvetov. Dali sme ich do vody, do jedinej nádoby, ktorá sa nám zdala ako tak vhodná – vysoký modrý pohár. Keď sme po vyše troch hodinách upratovali, opäť som sa pri narcisoch pristavila. Jeden z nich sa medzitým nádherne rozvil, druhý bol rozvinutý len málo a tretí vôbec nie.Netuším pre koho tie kvety boli ani kto ich na ten stôl položil. Napriek tomu mi rozjasnili celý deň. Ich krása mi vždy pripomenie deň, ktorý každý rok netrpezlivo očakávam. Deň narcisov. Deň plný rozhovorov, pripínania malých umelých kvietkov s posolstvom, počítania vyzbieraných peňazí. Mnohých ľudí v centre Ligy. Ale o tom možno niekedy nabudúce.

Ivana Košibová

Ivana Košibová

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študentka histórie, nadšená čitateľka, hráčka spoločenských hier, milovníčka hudby a veselé dievča hľadiace do budúcnosti s optimizmom... Zoznam autorových rubrík:  ŠportLiteratúraMôj svetSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu