reklama

Hlas Ameriky I.

V príručke pre cestovateľov do USA sa okrem iného dozviete, akí sú Američania nevzdelaní, pretože nevedia, kde je Slovensko...akoby to bolo také dôležité.... My síce vieme, kde je USA, ale to, v čom sú ďaleko pred nami si príklad brať nechceme...skôr sme si zvykli nadávať a kritizovať. Nuž nieže by nebolo čo.... Hranice Ameriky som pred pár dňami prekročila s vedomím, že aj keď Spojené štáty majú afroprezidenta, nie je to raj na Zemi a ľudia tam nie sú až takí pokrokoví. Nuž, pár vecí ma milo prekvapilo, alebo aspoň donútilo zamyslieť sa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)
Obrázok blogu

Deň prvý

Washington je bezpochyby krásne a suprové mesto, ale bezdomovcov tu nájdete. Veľkolepé megabudovy francúzskych architektov tak trochu navodzujú prítomnosť Európy. Na prvý pohľad ma však prekvapilo, aké mŕtve je centrum mesta cez víkend, keď štátni pracovníci nepracujú a trávia čas s rodinou zväčša v lacnejších predmestiach. Alebo s partnerom... Tu je totiž bežné vidieť dvoch mužov držacich sa ruky. Tu je totiž povolené manželstvo pre ľudí rovnakého pohlavia. A dokonca je tu kostol pre gayov a lesby! Viete si to predstaviť na Slovensku?!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A to nie je všetko....na Radnici DC majú vytvorené samostatné oddelenie, ktoré sa zaoberá LGBT a kde sú dokonca zamestnaní ľudia s orientáciou k rovnakému pohlaviu. My sme sa nedostali ešte ani k tomu, aby sme verejnosti a samozrejme politikom vysvetlili, že homosexualita nie je choroba. Kľudne sa môže nejaký Kuffa nezmyselne odbavovať a v médiách urážať dôstojnosť ľudských bytostí za pokryteckým rúškom duchovných hodnôt...a čo je najhoršie takmer nikto sa neohradí ľudskými právami. A viete prečo? Pretože na Slovenku o nich viac-menej nik nevie! V škole si ich vymenujeme, ale ľudí k nim prakticky nevedieme. Veď čo ak si ich začnú uplatňovať?!!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A to už radšej ani nehovorím, že tu vo Washingtone majú schválený aj samostatný zákon o násilí páchanom na ženách...

Nech ide o akúkoľvek menšinu, má svojich zástupcov a to nielen na úrovni mesta, ale i v radoch Polície. Jej úloha nie je len represívna, čo je rovnaké aj u nás.... Málokto o tom vie a chápe, že úlohou polície je slúžiť, vzdelávať, robiť osvetu, vybudovať dôveru u svojej komunity. Washington má zamestnaných 17 policajtov a policajtky, ktoré sú špeciálne pridelené na prácu priamo s komunitou LGBT. Školia všetky zložky polície, svojich vlastných kolegov, štátnych úradníkov, pedagógov o špecifikách LGBT, vytvárajú výchovné programy na školách...ja sa fakt musím smiať...cez slzy...Viete si to predstaviť na Slovensku?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pýtala som sa sama seba, ako je to možné...že sú takto ďaleko...odpoveď prišla znenazdajky sama od seba. Okolo roku 2000, keď sa porovnávali štatistiky zločinov z nenávisti, všimli si, že všetky štáty majú veľmi vysoké čísla v rámci komunity LGBT, len Washington takmer nulové. A tak sa viac začali zaoberať otázkou prečo - prečo k nim americkí LGBT nemajú dostatočnú dôveru...

Viete, aký výsledok by sme zaznamenali u nás? Pre naše policajné jednotky a vlastne aj pre väčšinu ľudí by nulové štatistiky znamenali, že žiadny problém neexistuje!

A to je ten základný rozdiel! Úplne iné myslenie..

Aj preto je náčelníčkou polície žena.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nuž...vydržme, snáď príde na Slovensku čas, keď prezidentom bude Róm, alebo žena lesba...

Ingrid Kosová

Ingrid Kosová

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  66x

Poslankyňa NRSR, manažérka, učiteľka Montessori, feministka, členka predsedníctva Progresívneho Slovenska. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu