reklama

Financovanie SDKÚ....

Opat sa nam "zvolebnieva"... ako vidíme aj cítime. V tomto predvolebnom obdobi sa do popredia budu dostavat do popredia skandalizovanie a vyťahovanie chýb. Som veľmi nespokojný a neveriacky krutím hlavou nad kauzou, keďže som (ak sa to nevyjasní - tak bol) prívržencom strany SDKU-DS.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na jar roku 2004 prenikli na verejnosť informácie, že darcovia, ktorých vo svojich finančných správach uvádza vládna SDKÚ, popierajú, že by niekedy strane peniaze dávali. Na základe týchto skutočností o falošných darcoch strany vzniklo dôvodné podozrenie z nečistého financovania strany. Rovnako SDKÚ dlhodobo a dodnes odmieta zverejniť meno súkromnej firmy, ktorá za stranu prevzala 22-miliónový dlh, ktorý SDKÚ zdedil po Demokratickej únii. Rovnako SDKÚ dlhodobo odmietala zverejniť súkromnú firmu, ktorá za stranu prevzala 22-miliónový dlh.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z informácií, ktoré dosiaľ zverejnila SDKÚ, som nenadobudol presvedčenie, že by táto transakcia bola v poriadku a transparentne. Polícia vo veci netransparentného financovania SDKÚ začala trestné stíhanie vo veci trestného činu pre podozrenie zo skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie.

SDKÚ nepredložila na vyvrátenie tohto vážneho podozrenia žiadne doklady.

Čo zakrýva SDKÚ svojím mlčaním? Že existuje vážne podozrenie, že v rokoch 1998 až 2006, kedy bola najsilnejšia vládna strana, získala z provízií za privatizáciu strategického majetku obrovské sumy peňazí, vyviezla ich do zahraničia na súkromné účty vo Švajčiarsku a daňových rajoch a prikryla ich fiktívnymi firmami a že tieto peniaze používa na financovanie svojich aktivít. Ak si predstavíme, že SDKÚ v týchto rokoch organizovala privatizáciu strategického majetku v hodnote okolo 330 mld. Sk

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako môžeme hovoriť o demokratickom politickom systéme, ak o moc v štáte sa uchádza strana s takýmito vážnymi podozreniami, na ktoré reaguje – nepamätám sa, neviem, nemáme doklady, máme nové účtovníčky? Ako je možné, že strana si nepamätá päť rokov starú finančnú operáciu, kedy predala svoju budovu garážovej firme Suol, preukázateľne napojenú na SDKÚ a keď vracia na fiktívnu firmu do Anglicka akýsi úver v hodnote 15 mil. Sk, ku ktorému nemá dnes SDKÚ žiadne doklady? Robila SDKÚ desiatky takýchto podozrivých operácií, keď si nepamätá na 15 miliónovú?

Fiktívna anglická firma Allied Wings, Ltd, ktorá mala poskytnúť SDKÚ úver a ktorej SDKÚ v roku 2004 vrátila 516.888 Eur na účet vo švajčiarskej banke Credit Suisse, hoci to bola práve táto istá banka, ktorá poskytla úver garážovej, nemajetnej a na SDKÚ prepojenej firmy Soul, s.r.o vo výške 710 000 Eur, mala svojho riaditeľa pod menom Verena Eulanda Jeffers, 1, Craddock Road, Charleston, Svätý Krištof a Nevis – išlo teda o fiktívnu firmu s adresou v Londýne, v podstate iba o poštovú schránku, pričom svoju činnosť firma vykonávala v Karibiku, v daňovom raji.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Allied Wings, Ltd vznikla 13. januára 2000, len niekoľko mesiacov predtým ako poskytla SDKÚ úver vo výške niekoľko stotisíc Eur. Základné imanie Allied Wings bol pritom iba 10 000 libier okolo 350 tisíc korún. Nie je možné, aby poštová schránka v Londýne, s riaditeľom na ostrove Svätý Krištof a Nevis poskytla úver SDKÚ v miliónových hodnotách bez toho, aby za ňou nebol účet predstaviteľa SDKÚ s čiernymi peniazmi.

Firma Allied Wings, Ltd bola vymazaná z registra 2. júna 2009, doslova pár týždňov po tom, čo sme ohlásili, že zverejníme údaje o podozrení prania špinavých peňazí SDKÚ. Tak toto fakt zaváňa niečím, ale neviem čím, že by fakt prepieraním špinavých peňazí zo strany SDKÚ, alebo len premierovými zlými informáciami. Len nech sa to čím skôr vyrieši, aby bolo jasno, že kto zavádza a kto hovorí pravdu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kruh sa uzatvoril. SDKÚ ovládajú finančne aj v otázke loga fiktívne nemajetné schránkové firmy v Londýne s riaditeľmi v daňových rajoch, ako je napríklad ostrov Sv. Krištof a Nevis, či Dubaj a s účtami v zahraničných bankách.

Nie je náhoda, že v minulosti sme boli svedkami nalievania peňazí do účtovníctva SDKÚ cez fiktívnych darcov, že sa objavili účty nominantov SDKÚ v SSC vo švajčiarskych bankách s peniazmi z výstavby tunela Branisko, že p. Kresánek písal list M. Dzurindovi o alternatívnom Gabovi a že je jedno, kto získa zákazku na železniciach, peniaze na stranu aj tak prídu.

Atilla Kovacz

Atilla Kovacz

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

V súčastnosti som podnikateľom, ktorého to veľmi baví a baviť bude aj keď úspešným nebudem. Teším sa zo všetkého nového a krásneho. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu