reklama

Život je boj

Rozviedli ich na štvrtý krát,keď sa konečne dostavil,po dôraznom písomnom upozornení sudkyňou,že ich rozvedie aj bez jeho prítomnosti.Prišiel si vypočuť ortieľ ako inak,v značne podnapitom stave.Vždy bol úbožiak utekajúci pred problémami ,riešenie videl len v alkohole.Ten mu pomohol zabudnúť na reálny svet,utopiť žiaľ,bolesť,oddialil rozhodnutia,ktoré nebol schopný urobiť.Nechcel sa vzdať života s ňou,ale nebol schopný  urobiť nič pre to aby boli spolu opäť šťastní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď sa presýtila jeho večných sľubov a nemala čím nakŕmiť deti,jedného dňa povedala dosť .Bude mi ľahšie bez teba.Si kameň,ktorýma ťahá ku dnu ,ak chceš padni tam sám.Odviazala si ho z krku,vyplávalana hladinu a zhlboka sa nadýchla.Euforický pocit víťazstva jej pokazilasvojím rozhodnutím sudkyňa.Náhradné ubytovanie.Ak chce zostať bývať vbyte, ktorý si spoločne nadobudli,je povinná mu zabezpečiť jednoizbovýbyt.Nie,garzónka nestačí. 

To, že on neplatí na deti aneprispieva na chod domácnosti už sedem mesiacov ani korunu,nikohonezaujímalo.Úžasná spravodlivosť.To vraj vyrieši iný súd, ak o topožiada.A tak síce bola rozvedená, ale príživníka sa aj taknezbavila.Jedol čo navarila,pozeral televízor,pral si veci v jej práškuvo vode ktorú ona platila,elektrina tiež nie je zadarmo.Keď sa protitomu ohradila,vysmial sa jej do očí.A tak sa rozhodla.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tebe tu chlapče dobre nebude ! A konala.

Keďsa sprchoval,vošla do WC kde bol hlavný uzáver vody a s pocitomblaženosti ho zatvorila.Aby nemusela počúvať hromženie a nadávanie ,douší si dala štuple a pustila si nahlas hudbu.

Keď fascinovanečumel na obrazovku televízora prišla a vytiahla zo zástrčkyšnúru. Tentoraz sa nevzdal bez boja ,vstal a zasunul ju naspäť.Onavytiahla,on zasunul.Po piatom opakovaní ju to prestalo baviť ,chytilakábel od antény a vytrhla ho aj s kusom muriva.Televízorbol síce nefunkčný a nemohla ho pozerať ani ona,ale za ten pocit zadosučinenia jej to určite stálo.

Priniesol si od mamičky jedloa dal si ho do chladničky.Kľudne s ním nakŕmila deti.Keď prišielon,nemal už čo jesť.Dostala za to facku,ale vôbec neľutovala.Druhýkrát,keď už deti nechceli jeho jedlo jesť,lebo sa bálikonfliktu,spláchla to čo našla v chladničke do záchoda.Kto neplatí zaelektrinu,nemôže predsa používať chladničku,to je logické.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takistopráčku.Dôrazne mu povedala :"Neper!" Len sa smial a naložil si plnúpráčku svojich značkových vecí. "Ako chceš"povedala ona a v nestráženejchvíli mu otočila termostat na 80 stupňov celzia.Chodil kontrolovať čije kábel v zástrčke a drzo sa vyškieral,ale aká je nastavená teplota honezaujímalo.Pred koncom prania ju prestavila na pôvodnú hodnotu a taknechápal čo sa stalo.Pranie oľutoval,všetky veci musel vyhodiť. Potomsa roztúril a zbil ju ako žito.Zavolala policajtov, šla sa dať ošetriťk lekárovi a podala na neho žalobu.K mame sa definitívne odsťahoval potom ,ako našiel /alebo aj nenašiel/svoje oblečenie,ktoré sa pôvodnesušilo na balkóne porozhadzované po stromoch a trávniku v okolí.Variona za to môže ?Asi fúkal taký divoký vietor a postŕhal veci zošnúry.Hm,smola.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď prvú noc neprišiel domov spať,považovala toza náhodu,po druhej noci mala pocit víťazstva,po tretejnevyspaté,opuchnuté oči.Aj on sa rozhodol ,že ona sa mať dobrenebude.Pevná linka vyzváňala dovtedy, kým nevyvesila sluchátko.Potomzačal vyzváňať zvonček pri dverách a zvonil kým sa jej ho nepodariloodpojiť.Hádzanie kameňov do okna bol tretí ťah, ktorým sa jejsnažil otráviť život.Deti plakali a pritískali si vankúše na hlavy ,keďzačal kopať do vchodových dverí .To našťastie už nevydržali ani susediaa privolali policajtov.Odviedli ho pretože bol opitý a robilvýtržnosti,no ju upozornili,že pokiaľ on nemá súdom zrušené užívateľsképrávo,musí ho vpustiť do bytu.Keď ho na druhý deň pustili a onvíťazoslávne dokvitol,akoby sa nič nedialo,začala veci riešiť inak.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vzalasi úver,pred notárom mu odovzdala peniaze a do ruky mu vtlačila adresubytu ,ktorý je na predaj a dala podanie na súd,ktorý pomerne promptnerozhodol dokedy sa má odsťahovať.Samozrejme ,celú dobu jej strpčovalživot ako len vedel,no keď sa za ním konečne v deň"D" zatvorili dvere súľavou si ona aj deti vydýchli.

Počula o ňom ešte často.Byt sinekúpil,peniaze premárnil ktovie kde.Dodnes visí na krku svojejmatke,pije jej krv a žerie nervy. Dlh na výživnom sa ráta nadesaťtisíce a blíži sa ku stovke.Občas pošle nejakú tú tisícku,aby honezatvotili.Žije akože zo sociálnej podpory,pracuje na čierno a má sarelatívne dobre.Ona spláca úver,má dve zamestnania,živorí ako sa dá akrvopotne vychováva dve deti. 

Iveta Kožiaková

Iveta Kožiaková

Bloger 
  • Počet článkov:  115
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som naivná romantička krížená s racionálnou pragmatičkouhľadajúca aj v tom najväčšom darebákovi niečo dobré.Rada používam iróniu a sarkazmus,preto neberte všetko čo napíšem tak úplne vážne. Zoznam autorových rubrík:  ...ja som vám to hovorilapostrehypríbehúvahaúsmevy zo životato smutnejšie zo životakrutá realitafikciafejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu