reklama

Rodokmeň

Vážim si jedného človeka.Nepoznám ho.Len ho každé ráno vidím prechádzať popod okná mojej kancelárie.Meria ani nie 170 cm a kára, ktorú tlačí je vždy naložená vyše jeho hlavy.Je útly ,má sotva 70 kg,no staré železo, ktoré má naložené váži určite toľko čo on.Dopočula som sa o ňom ,že je z 18 km vzdialenej dediny a po okolitých obciach zbiera železný šrot a vozí ho do mesta do zberných surovín,aby mal na chlieb a mlieko pre deti.Nikde si nevedel nájsť prácu,nikto ho nechcel zamestnať.Asi preto, že je Róm.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Vážim si takýchto ľudí,že sa nespoliehajú len na pomoc štátu,ale sasami snažia.Ukazovala som ho môjmu šéfovi,keď prechádzal okolo.

"Tohotočloveka by sme mali zamestnať"podotkla som a opísala som mu ako hovidím každé ráno,bez vínimky tlačiť svoje ťažké bremeno.Spýtavo sa namňa pozrel a poznamenal:"

Nenarodil sa v tej správnej rodine."

Inúodpoveď som ani nečakala.Nebolo podstatné,že je to pracovitýčlovek,ktorý bez ohľadu na to či prší,sneží,alebo praží slnko,tlačítlačí svoju káru v rovnaký čas,každý deň.Nemal skrátka ten správnyrodokmeň. Ako pes, ktorý sa k nám pritúlal v práci do dvora a rozhodolsa ,že si nás adoptuje.Našiel si ubytovanie,nikomu nezavadzal,chlapci zdielne mu dávali zvyšky jedla a čistú vodu, on zato v noci strážilfirmu.Dokonalá symbióza. Šéf ho dal však zo dvora vyhnať.Bol to len"bastard".Kazil nám "imidž".Podľa šéfa to bol hlúpy pes.Taký hlúpy ,žesa vrátil späť skôr,ako človek ,ktorý ho odviezol autom 5 km od firmy atam ho vypustil.Už mu hrozilo,že ho utratia,keď sa nad ním zľutovalanaša upratovačka a odniesla ho na dedinu k otcovi,kde dodnesšťastne žije ,obklopený láskou domácich.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hold,nie každý má takéšťastie.Ten malý cigáň s veľkou károu plnou železa sa rozhodnenenarodil pod šťastnou hviezdou,ale napriek tomu sa nevzdal a bojoval oprežitie a preto je mi sympatický,aj keď ja rómskych spoluobčanov veľminemusím,práve pre ich lenivosť. 

Iveta Kožiaková

Iveta Kožiaková

Bloger 
  • Počet článkov:  115
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som naivná romantička krížená s racionálnou pragmatičkouhľadajúca aj v tom najväčšom darebákovi niečo dobré.Rada používam iróniu a sarkazmus,preto neberte všetko čo napíšem tak úplne vážne. Zoznam autorových rubrík:  ...ja som vám to hovorilapostrehypríbehúvahaúsmevy zo životato smutnejšie zo životakrutá realitafikciafejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu