reklama

Prečo kandidujem na poslanca Európskeho parlamentu

Demokraciu v Európe poškodzuje partokracia s prebujnenou inštitucionálnou byrokraciou i sektorovým prístupom k riešeniu problémov. Na pozadí zlyhávania politických i verejných inštitúcií sa udomácňuje spoločenská nervozita. Tá v Európe, bohužiaľ aj na Slovensku, prerastá do extrémizmu vo verejnom živote. Ako to zastaviť? Na Slovensku vznikol projekt, ktorý by k tomu mohol prispieť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Nemeckí vedci sa dopracovali k poznaniu, že ľudia, žijúci vo vysušenom prostredí, sú viac emotívni až agresívni. Tvrdia, že nervová sústava človeka sa inak správa v prostredí s nižšou vlhkosťou, ako s vysokou. Vyššia vlhkosť vo vzduchu je závislá na výpare vody z krajiny. Viac vody v krajine znamená viac vyparenej vody i vyššia vlhkosť vzduchu. Ak znemožňujeme vsaku dažďovej vode do pôdy, krajina vysychá a rastú extrémy v počasí. Európa prechádza dramatickým procesom vysychania až tak, že teraz sa pre niektoré jej krajiny voda stáva doslova strategickým a životne dôležitým zdrojom pre trvalo udržateľný rozvoj.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vysychajú čoraz väčšie oblasti v Španielsku, Portugalsku, Taliansku, Grécku, na Malte, Cypre, vo vnútrozemí Balkánu, v kotline historických českých zemí, na južnej Morave či v Karpatskej kotline. Práve tam, kde je najviac vysušená krajina, tam sú aj najdramatickejšie povodne či sucho, veterné smršte či snehové kalamity - ako dôsledky čoraz častejších prejavov extrémov v počasí.

Na Slovensku vzniklo riešenie, ktoré Európa potrebuje. To riešenie je v Programe revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu prírody a krajiny. ktorý Vláda Ivety Radičovej odštartovala po historických povodniach v roku 2010. Vláda Róberta Fica v ňom od roku 2012 nepokračuje. Ak sa Slovensko k realizácii tohto programu vráti, stane sa minimálne európskym lídrom, ktorý ukáže cestu, ako vytvárať prácu pre ľudí, ako posilňovať konkurencieschopnosť zaostalých neperspektívnych regiónov - teda ako ľuďom dávať príležitosť na dôstojný život v bezpečnom prostredí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Preto som prijal pozvanie na kandidátku Obyčajných ľudí a nezávislých osobností pre májové voľby do Európskeho parlamentu[1]. OĽaNO ponúka príležitosť nezávislým a nestraníckym ľuďom pri presadzovaní ich návrhov riešení ťaživých spoločenských a environmentálnych problémov súčasnosti. Som pripravený pomôcť Slovensku i Európe dostať sa na cestu k ekonomickej prosperite, sociálnej spravodlivosti, kultúrnej zrelosti a environmentálnej bezpečnosti. Ak mi občania Slovenska dajú mandát, využijem všetky možnosti, aby sa Slovensko i Európa dostali na cestu smerujúcu k trvalo udržateľnému životu.

[1] http://www.obycajniludia.sk/2538/hnutie-obycajni-ludia-a-nezavisle-osobnosti-predstavilo-kandidatku-pre-eurovolby/

Michal Kravčík

Michal Kravčík

Bloger 
  • Počet článkov:  633
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Presadzujem a podporujem agendu „VODA PRE OZDRAVENIE KLÍMY“. Jej cieľom je posilnenie environmentálnej bezpečnosti prostredníctvom zodpovedného prístupu v ochrane prírodného a teda i kultúrneho dedičstva. Napĺňanie agendy, založenej na prijatí novej, vyššej kultúry vo vzťahu k vode, môže na Slovensku vytvoriť viac ako 100 tisíc a v Európe vyše 5 miliónov pracovných príležitostí. Zoznam autorových rubrík:  PovodneHladujúci potrebujú voduKlimatická zmenaVODA zrkadlo kultúryhttp://s07.flagcounter.com/morNová vodná paradigmaKošiceSpoločnosťhttp://moje.hnonline.sk/blog/4

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu