reklama

Stratení

Stáli tam bledé, osamelé, uprostred divočiny. Chúliac sa k sebe, okolo nich to žilo. Farebné záblesky, to ľudia meniaci sa v tej rýchlosti, mihali sa stále, znova a znova. Vždy ešte rýchlejšie. Báli sa pohnúť, zaradiť sa k tomu naokolo. Tak len stoja, chúlia biele hlávky k sebe. Stoja tam v daždi, snehu, vždy. Nesťažujú si. Majú svoj vlastný svet. O toľko odlišný od toho okolo. Vládne v ňom pokoj, žiaden zhon či hluk - a samota.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Kričí. Čo najviac ako sa len dá. Ani nevie kedy začal a prečo. Neprestáva. Tí okolo neho tiež. Už nikto nevie prečo a kedy začali. Neprestávajú. Všetci stoja a hýbu sa rovnako. Aj on k nim patrí, bojí sa urobiť vlastný krok, krok preč, krok k nim. Dve biele hlávky sa krčia uprostred a on ako každý iný obieha a poslušne opakuje, čo vidí. Zatiaľ je malý, musí počkať, kým vyrastie a aj on bude určovať všetko za čím tí ostatní tak šalejú. Sám si vybral cestu, cestu masy, relatívne bez samoty, no čím ďalej tým viac si uvedomuje, že aj vďaka tomu množstvu navôkol, je stále sám.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pozoruje ich. Dve biele hlávky chúliace sa k sebe. Snaží sa, natiahne ruku, spomalí, no znova je strhnutý späť ako všetci odvážlivci pred ním...

Mária Krchniaková

Mária Krchniaková

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obyčajnosť je dôkazom špeciálnosti každého z nás. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu