reklama

Zbrane

Napriek obrovskému množstvu strelieb v Spojených štátoch sú zbrane stále populárne, vyhľadávané a ochraňované americkými občanmi. Pre nás, Európanov je to tažké na pochopenie, no v Spojených štátoch a v Kanade sú zbrane samozrejmosťou. Momentálne zostávam s rodinou z Kanady, ktorá má plný arzenál zbraní a pred týždňom sme boli strieľať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Hneď po Graduation som odišiel so spolužiačkou Haley Cox do jej domu vo Village of Oak Creek, kde sa nedávno presťahovali z Floridy. Rodina pôvodom z Kanady sa o mňa stará počas môjho letného zamestnania na Verde Valley School. A teda minulý víkend v nedeľu ma zobrali strieľať na terče zo skutočných zbraní.

Strieľam
Strieľam 


Zbrane majú nenabité, bezpečne zamknuté v trezore, čím zabezpečujú najväčšiu bezpečnosť. Zbrane sme vybrali z trezoru, uložili do auta a odišli na miesto vzdialené od civilizácie. Tam sme potom rozložili terče a začali striľať od najjednoduchších pušiek až po brokovnice a poloautomatický samopal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bol to nepochybne skvelý zážitok a nová skúsenosť, no predovšetkým ma to prinútilo zamyslieť sa nad tým, aké by to bolo, keby si každý Američan vlastniaci zbrane dal záležať na bezpečnosti svojich zbraní tak ako táto rodina. Myslím, že Spojené štáty by boli bezpečnejšou krajinou. No v prvom rade je podľa mňa potrebné zamyslieť sa, či ten luxus vlastnenia zbraní je skutočne hodný toľkého násilia a krvyprelievania.

Kristián Filip

Kristián Filip

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Verím, že na svete je kúsok šťastia pre každého. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu