reklama

Aj toto prehral, definitívne!

Aby ste nemuseli hádať, o kom to píšem ako o reprezentačnej vzorke tých, čo prehrávajú súboj s realitou a ktorých plány a projekty sa z povrchu sveta strácajú rovnako tak spoľahlivo ako sneh v lete, našepkám vám. Je to predseda stany Smer a premiér vlády Slovenska Róbert Fico a to veru aj napriek osobnej viere, že čo vymyslí vlastnou hlavou, to je „odsúdené na úspech“. Ako dopadol jeho projekt stať sa našim prezidentom viete, utrpel debakel s kandidátom, podľa vlastného presvedčenia absolútne nehodným, ba veru aj pre krajinu nebezpečným a všetko už je v tomto istom očakávaní naštartované aj vo veci vytvorenia jedinej zdravotnej poisťovne u nás, samozrejme štátnej a malo to presný harmonogram v tej podobe, ako to svojou hlavou vymyslel už dávno. 1.5.2013 nadobudne platnosť zákon o jedinej zdravotnej poisťovni, do 31.10. 2011 sa bude so súkromnými poisťovňami rokovať o ich odkúpení a v januári 2014 už bude fungovať iba jedna poisťovňa, ak bude dohoda o odkúpení. A ak nie, tak tento čas nastane v júli 2014 po vyvlastnení, takže itinerár bol jasný!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Všetci viete, ako to dopadlo, myslenie nášho premiéra sa ukázalo byť nehodným doby demokracie, a vlastne aj u nás, lebo čo už, sloboda podnikania a platné predpisy s tým súvisiace už dávno vyznáva aj Slovensko a jeho právne normy a okrem verdiktov európskych arbitrážnych senátov mu to presvedčivo dokázal aj verdikt Ústavného súdu u nás. Všetci sme sa dozvedeli, že mu tá nedokonalosť vlastného myslenia vyniesla škodu mnoho miliónov eur a poučenie, že u nás už sloboda podnikania nie je v rozpore vôbec s ničím v našej ústave, lebo to tvrdenie, že všetko je majetkom ľudu už naozaj treba prenechať histórii skúmania dejín KSČ!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nuž všetci to akceptovali, veď čo už, ale náš premiér takúto prehru nedokáže stráviť, teda v tej najjednoduchšej podobe akceptácie pravdy naozaj nie! Všetci si to celkom iste pamätáte, našiel si epigóna, trošku zvláštneho, lebo to nebol žiaden superman schopný poraziť každého v celom vesmíre, ale „jemná a nežná blondínka“ v drese ministerky zdravotníctva v jeho kabinete a jej poslanie dostalo presné kontúry – všetko čo Fico vymyslel a sľúbil a čo neprajnosť doby a úradov znemožnila, ona svojim úsilím privedie do úspešného konca s malými časovými korekciami! Zuzana Zvolenská túto povinnosť, ba poslanie vzala smrteľne vážne, po svojom nástupe do výkonu funkcie o tom hovorila ako povinnom desatore, ale tak ako čas ubiehal a ako sa javilo, že zázraky naozaj nedokáže ani ona, reči viazli až celkom ustali a všetko dostalo podobu jedinej výhovorky – teraz na to nemá štát financie, ale v tej chvíli keď budú, predáme voľačo hodnotné z majetku Slovenska, v tej chvíli sa premiérov plán stane realitou!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Všetci viete, že ten čas naozaj nastal, teda je „za dverami našej súčasnosti“, presne tak, ako to mala ministerka Zvolenská naplánované a ako sa to očakávalo, aby sa naplnili očakávania, lebo Slovensko je rozhodnuté predať svojich 49% podielu Slovak Telekomu. Správa tejto nadnárodnej spoločnosti je u nás pod kuratelou ministra Malatinského a predpokladá, že predajom nášho podielu získame asi miliardu eur a všetky Zvolenskej starosti by mali byť vyriešené, ale omyl! Vláda Róberta Fica s takýmto riešením využitia týchto financií až do roku 2016, dokedy bude mať výkon moci nepočíta, rozpočet a jeho prognózy na rovnaké obdobie s voľačím takým, ako je vznik monopolnej štátnej poisťovne tiež neuvažuje a kto nájde odvahu a spýta sa na tento problém a dilemu samotného premiéra, nedozvie sa nič! Róbert Fico mlčí a všetko ako keby ani nikdy nebolo jeho prioritou a to aj napriek tomu, že Slovensko kruto zaplatilo, ako si neuvážený, ale nepotrestaný čin zodpovednej osoby zaslúžil! Hovorí sa však veru aj to, že takýto spôsob rozhodovania sa nikdy nevypláca, hriechy a omyly aj takýchto ľudí dohonia, v čase i v dôsledkoch a som úprimne zvedavý – naozaj akurát teraz – ako nám ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská vysvetlí, prečo svoje sľuby zavedenia monopolnej zdravotnej poisťovne neplní, keď už štát tú miliardu z predaja Telekomu bude mať k dispozícii!? Prečo nevykupuje majetok súkromných poisťovní, ako to naplánovala a svojmu premiérovi záväzne sľúbila, či nám prizná, že s tým štát akosi vôbec nerátal, peniaze je u nás treba míňať rozumne a nič sa nedá robiť, akurát tieto už má naplánované využiť minister financií Kažimír na zníženie štátneho dlhu, lebo nič sa nedá robiť, voľajaké poisťovne a stabilita hospodárenia štátu je predsa len obrovský rozdiel, pravda??!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tak akosi naviac sa nad problematikou vytvorenia jedinej štátnej zdravotnej poisťovne stelie ešte jeden poriadny mrak sľubujúci búrku, vlastník poisťovne Union, holandská firma Achmea, sa obrátila v zmysle ochrany svojich záujmov na arbitrážny súd a napriek tomu, že sa nič nedialo, svoju požiadavku nestiahla. Zrejme „poznajú svojich odporcov“, lebo hovorca tejto firmy Bert Rensen celému svetu odkázal, že na definitívne riešenie, teda na zrušenie svojich požiadaviek pristúpia až v tej chvíli, keď príde pevné a jednoznačné rozhodnutie slovenskej vlády, že projekt je zhodený zo stola.

A tak sa predsavzatia, predovšetkým premiéra Róberta Fica, stávajú problémom aj s odstupom času a s dosahom na celú sféru riadenia štátu, nielen na Zuzanu Zvolenskú, z ktorej sa celkom dobre môže stať obetná osôbka za zlyhanie jeho projektu, lebo takto to býva v sfére takejto politiky a takýchto politikov viac ako samozrejmé. Lebo náznaky už sa dajú rozoznať, čím ďalej tým viac sa šíria fámy, že to všetko bolo vymyslené ako krytie nemohúcnosti Ficovej vlády riešiť problémy v zdravotníctve, čo je samozrejme dôkaz neschopnosti ľavicového systému správy vecí verejných a uznajte, to už sa pripúšťa neuveriteľne ťažko, ba vlastne to ani nepripadá do úvahy!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Presne takto by som svoje úvahy mohol aj zakončiť, iba máločo tak presne vystihuje podstatu súčasnej správy štátu, ale viac sa mi pozdáva predsa len zosobnenie celej kauzy v podobe tej hanby a zlyhania. Jedna zdravotná poisťovňa bude, nedá sa na tom nič zmeniť- povedal záväzne a verejne ešte v októbri 2012 premiér Róbert Fico a hoci je už dnešok dôkazom jeho zlyhania, nemá potrebu, ba celkom iste ani odvahu to národu vysvetliť! Hovorí sa tomu, že jeho slovo má hodnotu zajačieho prdu vo vetre a ak si k tomu pripočítam fakt, že v strane Smer sa o tejto veci tiež nehovorí so žiadnym pokračovaním, lebo všetky prognózy a vládne dokumenty ani do budúcnosti s dátumom 2016 s ničím na tento účel nerátajú, pridám konštatovanie, aký pán, taký krám! S dodatkom, že my všetci sme na to doplatili, budeme chudobnejší!

Stanislav Krištofík

Stanislav Krištofík

Bloger 
  • Počet článkov:  2 342
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyskusal som si v zivote tolko dobreho i zleho, ze mi moze zavidiet aj Hrabal. Vzdy som zostal optimistom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu