reklama
Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Stanislav Krištofík

Stanislav Krištofík

Bloger 
  • Počet článkov:  2 342
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyskusal som si v zivote tolko dobreho i zleho, ze mi moze zavidiet aj Hrabal. Vzdy som zostal optimistom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

reklama

Nezaradené

Vyznanie a obdiv Janovi Palachovi

Stanislav Krištofík

Vyznanie a obdiv Janovi Palachovi

Pre mňa sa spomienka na hrdinský čin Jana Palacha stala voľačím neuveriteľne dôležitým už takmer štrnásť dní pred 45 výročím jeho protestného odchodu zo života, na protest proti okupácii Československa v januári 1969. Junior sa rozhodol, študovať bude v Prahe, na filozofickej fakulte a pozvánka na deň otvorených dverí na tejto slávnej alma mater nám to meno a ten čin pripomenuli viac ako nástojčivo! Adresa filozofickej fakulty je s menom hrdinu Palacha spojená bytostne, pri hľadaní lokality sme ju na mape Prahy objavili v predstihu a po jeho návrate z Prahy, keď bol plný zážitkov a predstáv budúceho prišla spomienka na tie časy plné hrôz a sklamaní, čo veru aj národu slovenskému priniesli zážitky spojené s obdivom k ľudskej obeti najúžasnejšej – ľudského života. Pripomínajú si to veru všetci tí, pre ktorých je to odkaz životných priorít ľudského rodu a pripomínam, práve pred prezidentskými voľbami u nás, že ich najväčší favorit tú spomienku v srdci nenosí. Škoda, čo poviete, na to sa nezabúda! Nesmie sa!

  • 16. jan 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 1
Bude z nej napokon volebná vedma?

Stanislav Krištofík

Bude z nej napokon volebná vedma?

Možno už z titulky uhádnete, že budem predvolebne meditovať o postojoch a reálnych činoch Ivety Radičovej, tej dámy v našej politike, čo mohla pri troške šťastia a lepšie „rozdaných kartách“ vo veci rozumnejšej koaličnej politiky partnerov, čo spolu s ňou vytvorili vládny kabinet s potenciálom nahradiť na politickej scéne dominujúci Smer. Naozaj to nie je zložité uhádnuť, ale nedá mi, žiadna železná lady z Veľkej Británie a ani nezničiteľná nemecká štátnička sa nám z nej nestala! Zostala slovenskou dámou v tom absolútnom význame toho slova, nedokázala sa povzniesť nad osobnú krivdu, neprehryzla zradu a poníženie či neúctu mužskej prevahy vo chvíli pre Slovensko a aj pre ňu rozhodujúcej a svoje sklamanie a bôľ premenila na dobrovoľný odchod do úzadia. Profesionálne jej ambície byť premiantom neklesli, ale politicky a vodcovsky ako keby vyhasla a to mi k nej nepasovalo - sklamala ma!

  • 16. jan 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 2
Ombudsmanka je ústavný činiteľ

Stanislav Krištofík

Ombudsmanka je ústavný činiteľ

Presne to som si myslel, bez pochybností, veď ako občan so zodpovednosťou k životu a predpisom, ktoré v tomto smere treba dodržiavať rešpektujem a riadim sa nimi, ale avíza slovenskej ombudsmanky Dubovcovej, ktoré som v priebehu ôsmeho januára dostával z mediálnej sféry vo mne vzbudzovali podozrenia. Mala byť priamym účastníkom zasadnutia vlády vo veci zásahu policajtov v Moldave nad Bodvou s dôkazmi o tom, že sa  tam porušili ľudské práva, no vo večerných televíznych novinách na Markíze som sa dozvedel, presne tak ako občania Slovenska, že nedostala priestor svoju povinnosť informátora splniť. Zabránil je v tom vraj celý kabinet a pred kamerami to exkluzívne potvrdil minister vnútra a šéf tých, čo majú pomáhať a chrániť Róbert Kaliňák. Všetko s čím Dubovcová na vládu prišla je výmysel, zásah bol oprávnený a kto videl jeho vynikajúci herecký výkon rozhorčeného, ba rozzúreného, lebo neprávom obvineného už vie, kto sa stane hercom roka! A veru aj cenu klamára, lebo je mi celkom jasné, komu svoj hlas s takýmto ocenením vláda a jej verní dajú - Dubovcová a naviac, príčinou jej hanby sú Rómovia! No povedzte, je to normálne!? Neviem,  ale tá reportáž bola poučná!!!

  • 8. jan 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 1
Otázka trojkráľová, oprávnená

Stanislav Krištofík

Otázka trojkráľová, oprávnená

Na Tri krále o krok dále sa hovorí podľa zvykoslovia a pre mňa je to chvíľa nádeje, keď som sa odhodlal všetkým zodpovedným pripomenúť, že Slovensko by malo byť krajinou s právne uzákoneným pravidlom a normou, že aj individuálna osoba má v tejto sfére na všetko plné právo, bez limitácie a obmedzení. Pýtam sa preto šéfredaktora denníka SME, Matúša Kostolného, prečo sa na portáli blog.sme.sk moje občianske práva, ako autora blogu – dlhodobého a aktívneho – celkom obchádzajú a poškodzujú, sú limitované vlastne v každom ohľade a poškodzujú nielen mňa osobne, ale veru aj spoločnosť. Pýtam sa predsedu predstavenstva vlastníka denníka spoločnosť Petit press a.s. Andreja Fulmeka, či o tom vie? Rovnakú otázku kladiem aj verejnosti a predovšetkým opozičným politickým stranám, či im neprekáža obmedzenie prístupu k slobodne šírenej informácii, predovšetkým tých z SDKÚ DS, KDH, MOST – HÍD, OĽaNO a SaS, lebo každé porušenie zákonnosti je spoločenský prehrešok. Očakávam spravodlivosť, je to naozaj moje právo!

  • 6. jan 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 6
Slovo dodržal

Stanislav Krištofík

Slovo dodržal

Predseda parlamentu Pavol Paška je chlap ako sa patrí, čo sľúbil, to splnil, bez výnimky a bez podmienok! Alojz Hlina, so svojou žiadosťou o zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s programom venovaným problematike nebankových spoločností, ktoré nehanebne okrádajú občanov, predovšetkým z radov seniorov, ktorá jeho ostražitosti neunikla ako podvod s podpisom poslanca Procházku, mimochodom prezidentského kandidáta, nepochodil ani opakovane. Splnil slovo, veď jasne oznámil, že svojich smeráckych kolegov presvedčí, aby rokovanie s takýmto programom odmietli, lebo to pripravia voľakedy v budúcnosti oni sami a iba potom to bude to pravé orechové, takže času dosť! A stalo sa, ako v rozprávke, „moc zvíťazila“ a zvláštne potom bolo iba to, že výhovorky tých presvedčených poslancov mali podobu voľačoho s chuťou celkom skazeného, odporného a sprostého zla a vôbec nie dobra, takže poslanecká rozprávka Smeru sa naozaj nevydarila. Budú mať Vianoce s takouto pachuťou a tak im treba!

  • 17. dec 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 0
reklama
Národní hrdinovia

Stanislav Krištofík

Národní hrdinovia

Sú legendami a ak sa to s ich činmi v ústnom podaní preháňalo, tentoraz je tu konečne príbeh hodný nielen obdivu, ale vari aj scenára na filmový príbeh. Veď uznajte, náš premiér Fico sa celkom znenazdania, nocou, v spoločnosti svojho ministra zahraničných vecí pobral do Iránu, oslobodiť dvoch zadržaných slovenských občanov! Bez váhania, nikto ho nevítal, ale on sa držal svojej povinnosti – odveziem ich oboch spoľahlivo domov a hotovo! Tí dvaja paraglajdisti už boli na našej ambasáde a  nevyhnutnú úradnícku agendu náš hrdina Róbert Fico „okorenil výzvou“, ktorá iránsku štátnu moc zrejme zneistila a ktohovie, čo všetko ešte, lebo ten odkaz – budem spokojný až potom, keď ich budem mať na palube a poveziem ich domov vyzeral byť diplomatickou hrozbou. Vraj poslúchli a v piatok trinásteho ich tu budeme mať a tak sa pýtam, akú medailu premiér dostane a od koho, alebo to už začal svoj boj o priazeň voličov v prezidentskej kampani?

  • 12. dec 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 2
Zapnuté sako či ruka vo vrecku nohavíc?!

Stanislav Krištofík

Zapnuté sako či ruka vo vrecku nohavíc?!

Na Slovensku máme zasa raz problém nielen naozaj vážny, ale svojim spôsobom diplomatický v tom najvyššom rangu medzinárodných vzťahov, lebo fotografia návštevy našej oficiálnej delegácie v USA, priamo u prezidenta Obamu, odhalila až barbarský nedostatok jedného jej člena. Minister vnútra a podpredseda vlády Róbert Kaliňák sa na nej predviedol v saku celkom pozapínanom, hoci bontón jasne predpisuje, ten najspodnejší gombík musí zostať nezapnutý! Bože, potrebu to zhodnotiť, kritizovať či priamo sa takému barbarstvu vysmiať pocítili naozaj mnohí, veď je správne učiť aj "takých", no nie!?  No  podľa fotografie v novinách a celkom iste  aj v televíznom šote z tej udalosti je zobrazený náš premiér v rozhovore s prezidentom USA v pozícii hodnej "sedláka" na roli - ľavú ruku má zaborenú vo vrecku nohavíc vari až po samý lakeť, aby dal zrejme vyniknúť svojej uvoľnenej elegancii a nonšalantnosti, lebo je frajer, no nie a nikto si to ani nevšimol! Ktohovie prečo, čo poviete, ruka vo vrecku je vari v norme, bontón to dovoľuje, alebo kritizovať a  poúčať nášho premiéra sa nikomu neodpúšťa? Nuž ktohovie, zatiaľ je o veci naozaj iba celkom trápne ticho!

  • 29. nov 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 3
Sviatok pri obrazovke

Stanislav Krištofík

Sviatok pri obrazovke

Prežíval som ho v sobotu popoludní, v originálnej, aj keď zlomyseľnosťou spôsobenom časovým odstupom medzi Slovenskom a čínskym Šanghajom predsa len inej atmosfére s neuveriteľným záujmom, lebo semifinále turnaja ATP zviedlo na tvrdom povrchu proti sebe Rafaela Nadala a Juan Martina del Potra. Nadalov návrat do kolotoča bojov tých najlepších tenistov o vedenie v rebríčku bol fantastický, ale aj tak nespravodlivý, lebo turnaj v Pekingu síce nevyhral, ale v kontexte s pravidlami predsa len predbehol jeho víťaza Djokoviča a stal sa svetovou jednotkou. Mal povinnosť del Potra poraziť, je to v jeho povinnostiach najlepšieho, ale aj najpyšnejšieho tenistu v súčasnom svete ATP, ale všetko bolo ináč! Poviem to takto, ešte nikdy som nevidel taký fantastický tenis, taký vzrušujúci, taký plný excelentných výmen a individuálneho kumštu, v takej neuveriteľnej diváckej kulise a predovšetkým s takým prekvapujúcim výsledkom. Nadal prehral, finále bude Djokovič – del Potro a mám v páperí aj fanúšikovské srdce, lebo čo už, ten španielsky tenisový mím – na kurte je až groteskný, mi k srdcu neprirástol.

  • 13. okt 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 13
Mimoriadna udalosť

Stanislav Krištofík

Mimoriadna udalosť

Patrím k tým, čo napriek elektronickej pošte, ako nazývam maily a esemesky, ešte stále dostávajú klasické listy. So známkami z viacerých krajín, aj z našich miest a verte mi, je to radosť pre mňa a profit pre filatelistov z môjho okolia, ktorých sa usilujem podeliť čo najspravodlivejšie. Vždy presne viem, od koho prišiel, ale v piatok bola v schránke obálka so známkou Slovenska, s pečiatkou hodnou pozornosti, ale ani adresa mi neprezradila, kto je odosielateľ. Obsah bol však zázračný, prekvapujúci a vlastne skoro neuveriteľný, veď čítajte! Milý spolužiak, stretneme sa, po 55 rokoch je tu čas našej pravidelnej stretávky, na ktorej si pripomenieme svoje stretnutie maturantov. Potvrď účasť, nič iné sa nepovoľuje, nebolo by to ono, to dúfam uznávaš! Duša zaplesala, srdce poskočilo a všetko je naozaj jasné, ba tentoraz to má ešte aj bonus. Junior bude mať stužkovú a verte mi, je to pre nás oboch radosť a očakávanie naviac, lebo hľa, ešte aj ja budem spievať celkom oprávnene Gaudeamus...

  • 23. sep 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 3
V predvečer výročia SNP

Stanislav Krištofík

V predvečer výročia SNP

Verte mi, oslavy SNP v jeho historickom srdci Banskej Bystrici, presne tam, kde stojí pamätník na jeho pamiatku aj s múzeom, aby to bolo všetko naozaj presne tak, ako to má byť, s hosťami, vojenskou slávou a pietou, prejavmi, vyznamenávaním a spomienkami v naozaj živej podobe, lebo tá paráda je napriek ťarche času, ešte stále aj miestom stretnutia živých hrdinov! Aj tak mi však nedá Slovensku nepripomenúť, že čo ako sa za tie roky čo uplynuli usilujeme byť vďační hrdinom s menom i anonymným, máme voči nim neuveriteľný dlh! Po potlačení SNP odvliekli do poľského zajateckého  tábora Stuthof 1600 našich povstalcov a 1300 z nich sa už nikdy nevrátilo! Ich osudy nikto nepozná, nikto nevie, čo sa s nimi stalo a čo ako divne to znie - doteraz po tom nikto nepátral, ako keby nikomu nechýbali, nemajú pamätník, aspoň tabuľu s pietnou spomienkou, jednoducho naozaj nič! Je to voľačo celkom nepochopiteľné, je to holokaust našich občanov a historici, no predovšetkým politici nič nevedia, o nič sa nesnažia, hľa, iba oslavujú! A ako oslavujú, vraj tak, ako ešte nikdy, aj s ostreľovačmi na strechách, aby sa nič nestalo tým najvzácnejším hosťom! Je to správne, je naozaj čo sláviť!?

  • 28. aug 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 0
reklama
Charakter a česť človeka je danosť

Stanislav Krištofík

Charakter a česť človeka je danosť

Verte mi, viem čo hovorím, to sa nezískava vzdelaním či postom v spoločnosti, čo ako zodpovedným, to je presne to, čo občania nazývajú morálka, ak sa prezentuje iba tak jednoznačne, že niet o tom žiadnych pochybností. Nechcem byť kritikom známej osobnosti, jej konanie je pre nás všetkých ako priamom prenose, ale náš premiér je vzdelaním právnik, presne takáto charakteristika mu celkom iste sedí, iný by nemal byť, lebo kto čistú vodu pravdy káže, ten sa pitím vína či inej „kvality“ stáva podozrivým. Presne tak, ako sa to stalo jemu! Iveta Radičová mu iba na chvíľu obsadila premiérske kreslo, ak si pamätáte, znášal to ťažko a povedal o nej veľa slov, čo nemali opodstatnenie. Ohradila sa, na súde, žiadala ospravedlnenie, viac nič, lebo klamstvá sa ospravedlňovať nesmú a vyhrala! Tie konce celkom iste poznáte – premiér sa rozhodol verdikt súdu neakceptovať! Neospravedlní sa a ktohovie, čím to rozhodnutie doplnil, ale môj komentár je jasný. Kto má moc naozaj nemá aj pravdu a ako vidieť, charakter mu celkom chýba!

  • 17. aug 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 7
Župné voľby a veľká politika

Stanislav Krištofík

Župné voľby a veľká politika

Zvláštne hodnotenie významu regionálnych volieb z odkazu prezidentského kandidáta Radoslava Procházku ma prekvapili, jeho súperi preukázali nielen väčšiu politickú erudovanosť, ale veru aj cit pre význam politiky v živote spoločnosti – aj na úrovni lokálnejších rozmerov. Jeho predstava, že post župana a  aj význam poslancov krajských úradov je bezvýznamným ohnivkom riadenia štátu je nielen nedostatočne pochopeným významom kooperácie štátnych orgánov, v kontexte so samosprávnou, oveľa špecializovanejšou a predovšetkým akčnejšou a kreatívnejšou možnosťou dospieť k progresu, ale veru aj zásadnou chybou v chápaní podstaty správy vecí verejných! Dôvod je jasný, celonárodný rozmer riadenia vecí, aj tých „mikroskopických“, pre ktoré je čas ich realizovania najdôležitejším kritériom, sa nedá bez dobre vybudovanej štruktúry doviesť k požadovanej výkonnosti a sila samospráv či regiónov je toho garantom. Župan a župné zastupiteľstvo sú nezastupiteľným článkom tejto mozaiky, pán poslanec, bez nich to nepôjde!

  • 2. aug 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 202x
  • 0
Pripomenutie vlastných zásad a sľubov

Stanislav Krištofík

Pripomenutie vlastných zásad a sľubov

V chovaní nováčika na poste generálneho prokurátora SR J. Čižnára nastalo celkom neočakávane  priveľa zmien, často prekvapujúcich, ba ak sa predovšetkým on sám nebude cítiť dotknutý, tak šokujúcich a dovoľte mi akurát takúto klasifikáciu objasniť. Pre človeka v službách zákona, kde je celkom normálne dodržiavať nielen predpísané pravidlá a zákony, ale aj vysoký štandard osobnej mravnosti a charakterovej pevnosti je celkom degradujúce, ak sa takýchto vlastností vzdá! Podarilo sa to akurát jemu osobne, pred celým národom, lebo kým v priebehu vývoja jeho nominácie všetko prebiehalo štandardne - neprijmem nomináciu pokiaľ o veci nerozhodne Ústavný súd, realita nominácie ho "zlomila" bez akýchkoľvek pochybností! Generálnym prokurátorom sa stal celkom samozrejme, osvojil si z večera na ráno "ľahkosť bytia i zodpovednosti" a dnes už vieme, že síce sú naozaj veci ktoré by si prial, ale nechá to na komisie! A ešte niečo, jeho prioritami sa stane oblasť daňovej sféry, republiku okrádať nedá a tak sa pýtam. Presne toto je ono tajomstvo, pre ktoré premiér Fico urobil prvé aj posledné, aby sa generálnym prokurátorom stal  akurát on??! Ak áno, nuž potom je to iba účel a hanba! Národná!

  • 28. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 10
O umení udržať si moc

Stanislav Krištofík

O umení udržať si moc

Milovníci histórie by akurát o tomto „kumšte“ vedeli siahodlho a múdro rozprávať, predovšetkým tí s interesom o feudálne časy, keď sa moc stotožňovala s právami voľajakej hlavy pomazanej, čo rozhodovala naozaj o všetkom pod svojou kuratelou, bez výnimiek a celkom iste by mali o čom debatovať aj znalci diktatúr. Napríklad fašistických, či komunistických, čo všetko je veru aj naša dobre zaznamenaná minulosť a ak by ste si mysleli, že tým sú všetky možnosti tak akosi prirodzene vyčerpané, musím vás poopraviť. Nie, nebojte sa, nebudem vás nikam geograficky posúvať, naozaj žiadna Severná Kórea, Kuba či Venezuela, pohodlne zostaneme na vlastnej pôde a budeme si všímať voľačo všeobecne známe i zdanlivo demokraticky odôvodnené, ba aj zákonmi chránené, ako dieťatko v perinke. Žiaľ, je to odnedávna iba zdanie, fáma, chiméra a odhalením toho tajomstva – v ponuke je justícia – by ste to mali spoznať. Z vlastných skúseností a vedomostí, asi tak, ako keď sa o polnoci na maškarnom plese museli odkladať škrabošky! Tvár takého vládcu je identifikovaná.

  • 27. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 0
Zub za zub!

Stanislav Krištofík

Zub za zub!

Už je to naozaj voľajaký ten piatok, čo som sa ocitol v exile, vraj vlastnou vinou, lebo som neakceptoval predpísaný kódex s ohľadom na oponentov. Presne v tej chvíli, keď som zmizol z verejnej ponuky , dostalo sa mi pocty "tešiť sa" výhradne pozornosti dobre organizovanej kliky svojich kritikov a vedzte, že to bolo spočiatku viac ako ťažké a bolí to dodnes. V diskusii sa zrejme žiaden kódex nemusí dodržiavať a ak predsa len áno, tak výberovo a nedôsledne a človek, ak nechce zostať nikomu nič dlžný, nie vždy odolá pokušeniam. Jednému som neodolal presne vtedy, keď som ponáškou na románové príbehy fantázie vyrovnal svoj dlh s najväčšími kruťasmi a sadistami a ich reakcie boli jednoznačné - veď ten by nás neváhal vari aj zabiť! Nevyspytateľný osud však chcel, že teraz sa voľačo na ten môj prípad bezmocnosti prihodil aj krajine v ktorej žijem a jej premiér Fico na krutosť a podlosť reagoval akurátnejšie, bez podobenstiev. Oprávnenou odvetou za radosť zo zabíjania v Afganistane nech je použitie smrtiacej sily našich vojakov oprávneným činom! Celkom mu rozumiem, ale aj tak, ako budú reagovať tí, čo ono zub za zub neakceptovali ani v rovine vymyslenej odvety?

  • 26. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 23
reklama
Nie je to žiadny superman, ale charakter má!

Stanislav Krištofík

Nie je to žiadny superman, ale charakter má!

Naozaj dlho som premýšľal, ako sa občan s interesom o kauzu generálny prokurátor môže pokonať s tým, ako to vyriešila strana Smer, jej vláda a "jej parlamentá väčšina" a predovšetkým prezident Gašparovič svojim menovacím dekrétom pre Jaromíra Čižnára a ako sa čas posúval a už vo fukcii sa rozbiehajúci "generál" naberal dych, ukázalo sa, že občan to nezvláda! Musí reagovať, lebo ten svojim spôsobom nešťastný, obchádzaný, ponižovaný a spochybňovaný - predovšetkým Ficom, Gašparovičom a ich suitou - Jozef Čentéš, nestratil ani len milimeter zo svojich osobných predností. Jeho, už nadriadený Čižnár celému svetu predviedol, aká je jeho mienka o profesionalite tejto persóny, v dokonalom rozpore s náznakmi a klebetami produkovanými akurát premiérom a prezidentom a ponúkol mu síce nie druhé miesto v hierarchii dôležitosti a zodpovednosti na generálnej prokuratúre, ale veru aj tá bronzová priečla je ranou do zubov tých persón, čo našu parlamentú demokraciu pošliapali a opľuli. A stalo sa, že bez jediného slovíčka komentára, nech má každý možnosť vysvetliť si to sám, Čentéš funkciu námestníka GP odmietol! Som rád, že zostal sám sebou a ak to mám povedať skromne, je to veru frajer!

  • 24. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 194x
  • 14
Ako vtedy, pravda je naša!

Stanislav Krištofík

Ako vtedy, pravda je naša!

Znie to tak trošku tajomne, ale nebojte sa, vysvetlím, hoci v tom nie je žiadna tajnosť, iba trošku zotrvačnosti z čias, keď vedúca sila v štáte, ktorá bola zvrchovaným vládcom nemusela nikomu nič vysvetľovať, dokazovať už vôbec nie a predsa žila v absolútnej nedotknuteľnosti svojich verdiktov. Dnes už to takto podľa pravidiel a medzinárodne akceptovaných noriem naozaj nefunguje a ani súčasná moc nemá kredit správať sa ako jej dávny predchodca, ale čo už, zvykajme si, napriek iným časom a celkom inej podstate zodpovedností v krajine, je lákavé správať sa svetovládne. Na domácej pôde je to voľačo až dramaticky nekorektné a všetky princípy parlamentnej podstaty nášho štátu obchádzajúce, za čo sa všetci síce hanbíme, ale aj tak spoločne zodpovedáme, lebo sa z nás stal neseriózny partner.

  • 23. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 8
Tomu sa povie akčnosť, to je racionalita!

Stanislav Krištofík

Tomu sa povie akčnosť, to je racionalita!

Ministerstvo Práce, sociálnych vecí a rodiny sa zrejme z dôvodov práceneschopnosti svojho šéfa Jána Richtera správa prekvapujúco ináč ako inokedy a hoci som to evidoval už v priebehu minulého týždňa ako celkom zvláštne pôsobiacu sólo produkciu štátneho tajomníka tohto rezortu Jozefa Buriana, pôsobilo to celkom neseriózne, ba povedal by som až vulgárne a k rodinám s pracujúcimi matkami až neúctivo. Zrušiť a obmedzovať či svojvoľne špekulovať o tejto sociálnej vymoženosti štátu v prospech rodín s deťmi, čo je prirodzená podpora zásad udržateľnosti pôrodnosti a sociálnych istôt štátu sa normálnemu občanovi zdá byť normálne, ale ktohovie prečo a ako sa tento rezort rozhodol byť múdrym na iný spôsob! Burian to vysvetľoval dôležito, zdanlivo bolo všetko v norme a v pohode a tak ho naozaj musela zaskočiť reakcia občanov a veru aj opozície, takže obrazne povedané, víkend zrejme strávil voľakde v kryte či na úteku! Dnes ho zachránil premiér, akčne, racionálne a celkom iste aj hrdinsky, lebo vedzte, ani len on neznáša priznanie omylu a chyby! A teraz musel, všetko bude tak ako doteraz, opozíciou prijaté rozhodnutia boli zrejme správne a jeho racionalizácia výdavkov končí! Veru tak.

  • 8. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 2
Kacírska inšpirácia

Stanislav Krištofík

Kacírska inšpirácia

Presne takéto nápady vznikajú presne vtedy, ak sa voľačo doma odopierané odohráva vo svete ako celkom prirodzená aktivita a hoci to poväčšinou býva v kontexte neuveriteľných rozdielov, finálnym produktom naozaj môže byť voľačo celkom prijateľné. Všetci vari už viete, ako sa rozhodla v Egypte armáda presne v tej chvíli, keď vládca zvrchovaný, prezident Mursí, nespokojnému národu oznámil, že jeho požiadavky nepočuje a neakceptuje. Vo funkcii zotrvá a krajinu bude riadiť presne tak,ako to robil doteraz. Armáda vykročila do ulíc, prepáčte, vtrhla, lebo jej hlavným argumentom sa stali tanky, postavila sa na stranu ľudu spolu s políciou, Mursí putoval do domácej väzby a svet sa dozvedel, o čo občanom naozaj išlo. O samozrejmosť - zapojiť do riadenia štátu aj opozíciu, rovnocenne, viac nič a uznajte, akurát tento predpoklad spravodlivosti absentuje aj na Slovensku. Tu je vláda väčšiny, zvykajte si sa stalo heslom pre Smer a jeho vodcu, nič z daných pravidiel demokracie a korektnosti spolunažívania neplatí, ba tak akosi prirodzene sa všetko silové a unfair eskaluje, takže čo už, asociácia podobnosti sa narodiť môže! Nech je to aspoň memento, čo poviete!? Nápravou je zmúdrieť!

  • 4. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 14
Ha,ha, ha

Stanislav Krištofík

Ha,ha, ha

To má byť sled písmen, ktorými sa vyjadruje veselosť, smiech a pred zahájením Wimbledonu sa k voľačomu smiech evokujúcemu prihlásila svetová mužská tenisová jednotka Novak Djokovič, zverenec nášho trénera Vajdu. Ako ináč, na tenisové motívy a k tej veselosti ho inšpirovala ruská kráska žijúca na Floride Mária Šarapovová a jej pohybové kreácie, ktoré má natrénované pred svojim servisom. Predviedol pohybovú etudu pred plným hľadiskom, v spoluprácii s Máriiným priateľom, bulharským tenistom a bola to veru bujará zábava. Máriine pohyby sú špecifické, originálne a nenapodobniteľné, všetci sa smiali, ba "rehlili o dušu" a v tej chvíli ma napadla kreácia inej pohybovej etudy svetového tenistu - Rafaela Nadala. Už som to raz akurát na tomto portáli opísal, malo to veľký ohlas a dobré reakcie a som si istý, že talentovaný Nole by z takejto produkcie urobil kabaret non plus ultra! K pohybom ruky na tvári a vo vlasoch a k tomu celkom jedinečnému pohybu pravačky na vlastnom zadku v častom opakovaní pridal inováciu, dnes pri stretnutí s Daricsom to predstavil veľmi presvedčivo. Zamestnával pravú ruku na šortkách aj vpredu! Nole, všimni si to a nabudúce dostaneš ako mím aj Oskara!

  • 24. jún 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu