reklama

Zabudnite na talent. Za úspechom hľadajte drinu

Pýtate sa ako je to možné, že niečo tak výnimočné, ako talent nerozhoduje o našom úspechu. Tu je moja odpoveď.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Vedeli ste, že dnešní stredoškoláci by zlatého medailistu z olympiády v roku 1908 predbehli o viac ako 20 minút? Že víťaz šprintu mužov na 200 metrov zabehol na olympijských hrách v roku 1908 čas 22,6 sekundy, a že priemerný čas dnešných stredoškolákov v tejto disciplíne je o viac než 2 sekundy lepší? Myslím, že to je obrovský rozdiel. Podobné je to aj v iných oblastiach života, napríklad v biznise. Firmy musia stále zvyšovať svoj výkon, a to oveľa viac než kedykoľvek predtým.

No, ale ja si nemyslím, že za týmito stále lepšími výkonmi je talent. Nechcem povedať, že talent vôbec neexistuje, to nie. Talent existuje a potvrdzujú to aj vedci, ktorí ale naznačujú aj inú vec – a to že talent v našich životoch nie je až taký podstatný. Ak teda chcete vedieť, čo rozhoduje o našom úspechu a nie je to talent, prečítajte si knihu „talentovaného“ autora Geoffa Colvina.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale prezradím vám, že ak hľadáte niekoho úspešného, nemali by ste hľadať toho najtalentovanejšieho, ale toho najväčšieho „dříča“.

Peter Krištofovič

Peter Krištofovič

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som investor a biznis kouč. Píšem najmä o motivácii a venujem sa vzdelávaniu ľudí. Chcem, aby bolo Slovensko úspešnou krajinou a žilo v nej stále viac úspešných ľudí. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu