reklama

Prečo by sme mali stáť o utečencov

Imigranti, teda inak povedané prisťahovalci, či cestovatelia. Týmito slovami je popretkávaná celá naša história. Ľudia sa predsa odjakživa presúvali z miesta na miesto, aby tak zlepšili kvalitu svojho života.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Výnimkou nie sú ani starousadlíci – Európania. Veď koľko z nich skončilo za veľkou mlákou.

Neustále po celom svete migrujú státisíce ľudí a výnimkou nie sú ani starousadlíci - Európania, z ktorých tisíce skončili napríklad za veľkou mlákou.

A teraz ruku na srdce, kto z nás si to všimol? Teda až dovtedy, kým masívna vlna migrantov nezamierila priamo k hraniciam Európy. Ja ale verím, že väčšina z tých, ktorí sem prichádzajú, sú dobrí a slušní ľudia. Navyše, mali by sme si konečne priznať, že migrantov potrebujeme. Potrebujeme totiž ľudí, ktorí budú vďační za lepší život a budú ochotní pracovať, napríklad v službách.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyspelé európske krajiny sa už teraz ozývajú, že nemajú dostatok pôvodných obyvateľov, čo vyvíja nemalý tlak, napríklad, na dôchodkový systém. Budeme nútení privítať státisíce, ba možno milióny imigrantov, aby mal kto pracovať v službách a na menej kvalifikovaných pozíciách a generoval tak dôchodky pre nás – starousadlíkov. Skrátka migrácia je nevyhnutná.

Aktuálna vlna migrácie stresuje najmä Slovákov, Čechov či Maďarov, pričom všetky tieto krajiny dobre vedia, že zatiaľ sa tu takmer žiadni utečenci usadiť nechcú. Pre mňa to znamená iba jediné, že naša krajina nestojí za to, aby tu ľudia hľadali lepší život. To asi nie je zrovna dobrá vizitka, však?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hoci som prežil nejaký čas v Nemecku či USA, na Slovensko nedám dopustiť – veď som sa tu narodil. Verím, že aj na Slovensku bude raz lepšie a potom začneme prijímať aj viac migrantov. Tí sa budú potom o nás starať, ako napríklad opatrovateľky či upratovačky, čím budú generovať naše dôchodky. Musíme si uvedomiť, že minca má dve strany a migrácia je pre budúcnosť naozaj potrebná.

Peter Krištofovič

Peter Krištofovič

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som investor a biznis kouč. Píšem najmä o motivácii a venujem sa vzdelávaniu ľudí. Chcem, aby bolo Slovensko úspešnou krajinou a žilo v nej stále viac úspešných ľudí. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu