Slepačia polievka

Pripravená metódou varenia v kruhu. Vidíte aj vy tú podobnosť s receptom našich babičiek?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Slepačia polievka

D (t) 1 ks cca 2 kg sliepky

D (t) 1 ks stredne veľkého petržlenu

O (t) počas sezóny čerstvá vetvička rozmarínu a tymianu, v zime 4 ks guľôčok borievky

Z (n) 2 ks stredne veľkej mrkvy

Z (o) ¼ stredne veľkého zeleru

K (t) 1 ks zázvoru vo veľkosti palca (môžete vynechať)

K (t) 1 ks stredne veľkej cibule

K (t) 1 ks stredne veľkého póru

K (t) 5 ks guľôčok nového korenia

K (h) 5 ks guľôčok čierneho korenia

K (t) ½ ČL sušeného rozmarínu a tymianu (použijeme v zime, namiesto čerstvých byliniek)

V (s) 4 l studenej vody

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V (s) 2 ČL soli

 Zeleninu očistíme. Sliepku opláchneme. Všetky ingrediencie podľa poradia uvedeného v rozpise pridáme do hrnca. Privedieme k varu. Na miernom plameni varíme 3-4 hodiny.

ČL=čajová lyžička, PL=polievková lyžica, ml=mililiter, dcl=deciliter, l=liter, 1 šálka=250 ml

Z=zem, K=kov, V=voda, D=drevo, O=oheň

h=horúce, t=teplé, n=neutrálne, o=osviežujúce, s=studené

Peter Krško

Peter Krško

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Jedlo s telom a dušou. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
INESS

INESS

107 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu