reklama

Úvaha vysokoškoláka

Prichádza leto, obdobie brigád. Naskytla sa mi možnosť odísť do Fínska na brigádu, na leto.  Je skoré hovoriť o tom akéto to tam bude, lebo som tam v živote nebol. Avšak viem, že ako študent vysokej školy niekde na brigádu cez leto musím ísť, lebo ináč to nejde.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu

Tým, že študujem a nepracujem, potrebujem nejaké tie peniaze ako na leto, tak aj na školský rok, lebo to čo zarobím občas na brigáde počas školského roka je veľmi málo, nato aby som mohol normálne ako vysokoškolák fungovať. Nemyslím tým to, že každý týždeň byť až do skúškového opitý, avšak myslím tým to, aby som si dvakrát od nedele do štvrtka mohol skočiť raz-dva krát s kamošmi na pivo, prípadne raz za 2-3 týždne skočiť do kina alebo divadla, prípadne na nejaký koncert alebo nejakým spôsobom kultúrne žiť. Cez víkendy tiež ja osobne moc veľa po vonku nechodím, a keď aj pôjdem tak sa snažím prísť domov v poriadku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nie, nechcem tu opisovať akým spôsobom fungujem, chcem napísať to, že ak sa dá veľmi nerozhadzujem, avšak sa snažím fungovať tak, ako bežný človek. Problém je v tom, že ak by som na tieto brigády z času na čas nešiel (veľakrát aj na úkor prednášok, na ktoré je dobre občas odísť), tak by som takto fungovať nemohol. A tu sa mi tlačí do hlavy otázka:

Oplatí sa mi chodiť na vysokú, keď viem, že si s mojou vysokou ťažko nájdem uplatnenie? Na vysokú som určite nešiel kvôli titulu ani podobným záležitostiam. Išiel som tam hlavne kvôli tomu, aby som spoznal nových ľudí, lebo kontakty sa v živote stále zídu a tiež preto, aby som vysokú využil čo najlepšie sa to dá v podobe rôznych prednášok ako napr. minule prednáška Iva Tomana, prípadne ak sa dá dostať k čo najzaujímavejším ľuďom, prípadne do nejakého spolku ako napr. IAESEC. Tento rok mi to žiaľ nevyšlo, lebo som to nestihol, ale budúci rok (ak ešte budem na výške sa o to určite budem lepšie snažiť). Dávno som zistil, že veľakrát nejde ani o to na akej škole ste, ale čo počas tejto vysokej školy robíte a ako sa snažíte zviditeľniť. Keď sa Vám to podarí už počas štúdia, môžete byť v budúcnosti možno úspešný. Možno práve preto, lebo vy ste robili niečo aj popri vysokej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo si túto otázku kladiem? Odpoveď je jednoduchá. Väčšina ľudí v mojom veku, ktorá na výšku nechodí, ale tiež nesedí doma, sa má určite lepšie ako ja, a nemám ten pocit, ak by som fakt niečo mimoriadne popri vysokej nerobil, je žiaľ dosť možné, že skončím ešte horšie ako oni, lebo oni za tých 5 rokov stihnú toho aspoň niečo viac našetriť, prípadne niečo lepšie rozbehnúť. Najmä ak sú niekde v zahraničí a napríklad zarobia 10€ na hodinu. Áno, platí sa tam ubytovanie a fungovanie tam vychádza viac ako u nás, avšak určite sa tam dá aj viac našetriť a dovoliť si toho viac ako doma.

Posledná otázka tohto blogu znie: Oplatí sa mi viac študovať alebo ísť do zahraničia a ostať tam nadobro pracovať?

Frederik Krucovčin

Frederik Krucovčin

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Volám sa Fredi, pracujem vo Volkswagene a občas Vám prinesiem môj uhol pohľadu k nejakej tej problematike. Váš konštruktivný názor si rád prečítam v diskusii, veľakrát mi to už pomohlo otvoriť oči a pochopiť veciam. Tak že, budem rád ak sa k daným veciam vyjadríte aj vy. Škoda, že na počítadlo návštev som zabudol na začiatku môjho blogovania. Nevadí :) Mimochodom ma nájdete blogovať aj na Tumblri Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu