reklama

Ďalší červený pokémon na návšteve Slovenska

Že naši najvyšší ústavní predstavitelia majú záľubu v navštevovaní komunistických diktatúr a podobných džamahírijí, resp. v prijímaní návštev z týchto krajín (alebo aspoň v účasti na recepciách takýchto krajín) je všeobecne známa vec. Takže nikoho nemohlo prekvapiť, keď po minuloročnej návšteve premiéra Fica vo Vietname máme tento týždeň na návšteve Slovenska prezidenta Vietnamskej socialistickej republiky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)
Obrázok blogu
(zdroj: http://213.215.107.236/magaziny/images/aktuality/)

Premiér Robert Fico, prezident Ivan Gašparovič, ale aj predseda NR SR Pavol Paška si so svojim hosťom budú nepochybne rozumieť. Podľa rebríčka slobody tlače (Press Freedom Index), ktorý každoročne zostavuje medzinárodná organizácia Reportéri bez hraníc sa v hodnotení za rok 2009 ocitol Vietnam na 166. mieste spomedzi 175 hodnotených krajín (len pre zaujímavosť na 1. mieste sa ocitli spoločne Dánsko, Fínsko, Írsko, Nórsko a Švédsko, Slovensku patrí spolu so Španielskom 44. pozícia).

Keďže mimoriadne vrelý vzťah našich najvyšších ústavných činiteľov k nezávislým médiám je tiež všeobecne známy, budú si môcť (nielen) prezidenti na rokovaní unizono povedať „Dali sme im, boha, novinárom!"

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mimochodom, všetci traja naši najvyšší ústavní činitelia sa veľmi aktívne zasadzovali za prijatie Lisabonskej zmluvy (pričom pochybujem, že ju vôbec čítali). Zaujímalo by ma, či si prečítali aspoň Uznesenie Európskeho parlamentu z 26. novembra 2009 o situácii v Laose a vo Vietname, keďže vstupom Lisabonskej zmluvy do platnosti sa začala písať nová etapa v zahraničnej politike Európskej únie smerujúca k väčšej miere koordinácie zahraničných politík jednotlivých členských štátov. Tak som zvedavý, ako budú Lisabonskú zmluvu napĺňať v praxi...

Ivan Kuhn

Ivan Kuhn

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovaný politológ, bývalý zahranično-politický redaktor Denníka SME, v súčasnosti SZČO, konzultant v oblasti eurofondov, analytik Konzervatívneho inštitútu M.R.Štefánika, poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave, podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS), otec štyroch detí. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaEurofondyEurobarometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu