reklama

Denník SME - najprv demagógia, potom manipulácia

Pred pár dňami sa redaktorka denníka SME dopustila demagógie vo svojom článku "Val v Európe nepodporili extrémistické strany". Poukázal som na to vo svojom blogu a ani nie dve hodiny po jeho zverejnení si redakcia priznala chybu a pozmenila titulok aj text článku. Tentokrát sa redakcia (lebo nepredpokladám, že je to dielo jedného redaktora / redaktorky) dopustila manipulácie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)
Obrázok blogu

Na svoju webstránku dala anketu „Ak by boli dnes voľby, koho by ste volili?" Človek si môže vybrať z 11 strán vrátane mimoparlamentných HZDS, KSS, SMK, SDĽ (o ktorej sa vie, že to je viac marketingový produkt, ako skutočná politická strana) a zatiaľ neexistujúcej strany Obyčajní ľudia. Akurát OKS, ktorej (v súčasnosti) traja poslanci sedia v parlamente, sa do zoznamu nedostala. Takže voličom OKS neostáva nič iné iba kliknúť „inú stranu".

Je to naozaj iba náhoda? Alebo neprofesionalita? Alebo niečo iné?

Ivan Kuhn

Ivan Kuhn

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovaný politológ, bývalý zahranično-politický redaktor Denníka SME, v súčasnosti SZČO, konzultant v oblasti eurofondov, analytik Konzervatívneho inštitútu M.R.Štefánika, poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave, podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS), otec štyroch detí. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaEurofondyEurobarometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu