reklama

Podpora športu alebo tunelovanie verejných zdrojov?

Futbal je na Slovensku jeden z dvoch najpopulárnejších športov. A aj preto ho niektorí politici radi využívajú na svoju propagáciu a často rozprávajú o podpore športu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

V mnohých prípadoch sa však pod zásterkou podpory športu skrýva obyčajné tunelovanie verejných zdrojov. Ako v prípade štátnej dotácie na výstavbu nového futbalového štadióna v Trnave.

Vo februári 2013 hovorca klubu Spartak Trnave povedel, že cena futbalovej časti novej arény sa odhaduje na 15 až 17 miliónov eur. Z nich by materiálu, ktorý v tom čase schválila vláda Roberta Fica, mohol dať 60 percent štát a zvyšok mesto. Najviac 15 percent sa čakalo od klubu. Z toho vychádzalo, že štát mal prispieť sumou cca 9-10 mil. eur. V auguste 2014 však výška dotácie pre Trnavský štadión bola už vo výške 13 mil. eur.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Súčasťou trnavského „biznisu“ pod zásterkou podpory športu bol predaj lukratívnych pozemkov v susedstve štadióna společnosti City-Arena, v ktorej pozadí je veľkopodnikateľ Vladimír Poór, za 1 euro a prenájom štadióna klubu Spartak Trnava za 1 euro ročne na 30 rokov. Len pre poriadok, spoluvlastníkom klubu Spartak Trnava je podnikatel a kamarát Robera Fica Vladimír Poór.

Človek môže mať rád futbal, ale nemusí podporovať rozkrádanie peňazí nás všetkých.

Pošleme Fica preč.

Ivan Kuhn

Ivan Kuhn

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovaný politológ, bývalý zahranično-politický redaktor Denníka SME, v súčasnosti SZČO, konzultant v oblasti eurofondov, analytik Konzervatívneho inštitútu M.R.Štefánika, poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave, podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS), otec štyroch detí. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaEurofondyEurobarometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu