reklama

Prečo sú lefties v prípade Grécka odrazu tak ticho?

Keď svetová finančná kríza tvrdo dopadla na Írsko, slovenskí lefties (ľavičiari) s nesmiernou (škodo)radosťou začali vykrikovať čosi o jasnom dôkaze, že trh a neoliberálna ekonomika zlyhala a je „jasné", že jedinou správnou odpoveďou na všetky ekonomické problémy je „silný sociálny štát".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (116)
Obrázok blogu

Teraz, keď sa do bankrotu rúti Grécko, ktoré má k neoliberálnemu ekonomickému modelu na hony ďaleko a nielen protrhoví ekonomickí komentátori, ale aj ľavicoví politológovia ho zaraďujú medzi „žiarivé príklady" sociálneho štátu, sú lefties prekvapujúco ticho.

Prečo nám odrazu nechcú vysvetliť, kde sú tí múdri a zodpovední (v tomto prípade grécki) politici a štátni úradníci, ktorí dokážu ekonomiku riadiť oveľa zodpovednejšie, ako za ziskom sa ženúci kapitalisti? Lebo som nepočul o tom, že by v Grécku problémy spôsobili nezodpovedne investujúci burzoví makléri a bankári. Tam totiž nekrachujú súkromné banky a firmy, krachuje tam celý (sociálny) štát. Čo je oveľa väčší problém ako pokles HDP a rast nezamestnanosti v Írsku pred pár mesiacmi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Už aj grécky socialistický predseda vlády George Papandreu vyhlásil, že „na doterajší blahobyt krajina jednoducho nemá peniaze", len najväčší slovenský obhajca „silného sociálneho štátu" premiér Fico sa vyhýba tomu, aby sa k tejto téme vecne vyjadril.

Ivan Kuhn

Ivan Kuhn

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovaný politológ, bývalý zahranično-politický redaktor Denníka SME, v súčasnosti SZČO, konzultant v oblasti eurofondov, analytik Konzervatívneho inštitútu M.R.Štefánika, poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave, podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS), otec štyroch detí. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaEurofondyEurobarometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu