reklama

Prijmú Slováci Ficove držhubné?

„Ľuďom neprekáža, keď sú uplácaní ich vlastnými peniazmi", hovorí novozélandský ekonóm Sir Roger Douglas, autor ekonomickej reformy na Novom Zélande. Či to platí aj na Slovensku uvidíme zhruba za rok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)
Obrázok blogu

Napriek tomu, že médiá priniesli dostatok informácií o tom, že Česká republika a Maďarsko získali predajom emisií CO2 zhruba trikrát viac peňazí ako Slovensko (čo v konkrétnych číslach znamená takých 125 miliónov eur alebo 3,7 miliardy korún), Robert Fico to stále nepovažuje za dostatočné dôkazy. Otázne je, či by vzhľadom na svoje postoje ku tejto kauze za dôkaz uznal hoci aj originály zmlúv o predaji emisií našimi susedmi aj s úradne overeným prekladom do spisovnej slovenčiny.

Premiér navyše prešiel do protiofenzívy a tak do kamier vyhlásil:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Ľudia nie sú zvedaví na tieto kriváctvá médií a politikov, my potrebujem peniaze na to aby sme zatepľovali rodinné domy."

Takže tak je to. Sú to médiá a politici (Fico ním nie je?) kto bráni tisícom občanov Slovenskej republiky aby si s dotáciami mohli lacnejšie zatepliť svoje domovy.

A ja (aspoň podľa premiéra) nie som človek, lebo ja nečakám netrpezlivo na Ficom rozdávané dotácie na zatepľovanie, keďže ja a moji susedia sme si náš panelák dali zatepliť z vlastných peňazí (z úveru). Ale na druhej strane mňa zaujímajú „kriváctvá" na ministerstve životného prostredia, vďaka ktorým rozpočet Slovenskej republiky prišiel v ťažkých časoch o ťažké milióny či miliardy (podľa toho v akej mene ešte stále prevažne počítate svoje vlastné či štátne financie).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som zvedavý, koľko Slovákov prijme „držhubné" v podobe dotácií na zatepľovanie a pri najbližších parlamentných (nie europarlamentných) voľbách dobrotivému pánu premiérovi odpustí tie dve tretiny peňazí, za ktoré sa do konca života „zateplilo" pár ľudí blízkych Smeru-SD a SNS (súdiac podľa reakcií Vladimíra Mečiara, na ĽS-HZDS sa pri tomto „zatepľovaní" neušlo).

Ivan Kuhn

Ivan Kuhn

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vyštudovaný politológ, bývalý zahranično-politický redaktor Denníka SME, v súčasnosti SZČO, konzultant v oblasti eurofondov, analytik Konzervatívneho inštitútu M.R.Štefánika, poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave, podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS), otec štyroch detí. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaEurofondyEurobarometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu