Nenáročný recept na prípravu kapra, ktorý zvládne aj začiatočník. Ak kapra zameníte s iným druhom ryby, nič sa nestane.
Recept uvádzame pre jednu osobu .Ak je rýb viac, tak pečieme na väčšom plechu, na prípravu použijeme viac zemiakov.
Potrebujeme:
1 plátok ryby
250g zemiakov
100 g masla
1 korenie na ryby
1 kávovú lyžičku mletej červenej papriky
1 cibuľu
1 korenie na americké zemiaky
1 lyžičku slnečnicového oleja
3 dcl vody
soľ
Postup:
Zemiaky očistíme.Keď sú menšie,môžeme ich piecť v celku.Väčšie zemiaky nakrájame.

Očistené zemiaky je potrebné predvariť asi 7 minút,lebo rybu pečieme iba krátko

Kapra nakrájame a osolíme

Hladkú múku zmiešame s mletou červenou paprikou a korením na ryby,v ktorom kapra obalíme

Plech potrieme s olejom.Obvarené zemiaky ochutíme korením na americké zemiaky.Obaleného kapra dáme na plech spolu so zemiakmi.Na vrch nakrájame plátky masla a cibule. Nakoniec podlejeme asi 3 dcl vody, aby sa pri pečení ryba a zemiaky nepripálili.

Prikryjeme alobalom

Pečieme asi 20 minút.Alobal odstránime a pečieme ešte ďalších 10 minút


Kapra podávame s opekanými zemiakmi, ktoré sme upiekli na plechu spolu s rybou
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:
https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html