Gastronómia: Kapor na masle-jednoduchý recept pre začiatočníkov

Jednoduchý recept, ktorý dokáže uvariť každý. Nie je náročný ani na prípravu,ani na suroviny. Stačí mať poruke rybu, zemiaky, maslo a koreniny. Kapra môžeme nahradiť aj inou rybou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Nenáročný recept na prípravu kapra, ktorý zvládne aj začiatočník. Ak kapra zameníte s iným druhom ryby, nič sa nestane.

Recept uvádzame pre jednu osobu .Ak je rýb viac, tak pečieme na väčšom plechu, na prípravu použijeme viac zemiakov.

Potrebujeme:

1 plátok ryby

250g zemiakov

100 g masla

1 korenie na ryby

1 kávovú lyžičku mletej červenej papriky

1 cibuľu

1 korenie na americké zemiaky

1 lyžičku slnečnicového oleja

3 dcl vody

soľ

Postup:

Zemiaky očistíme.Keď sú menšie,môžeme ich piecť v celku.Väčšie zemiaky nakrájame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Zemiaky očistíme
Zemiaky očistíme (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Očistené zemiaky je potrebné predvariť asi 7 minút,lebo rybu pečieme iba krátko

Menšie zemiaky sú veľmi chutné a vyzerajú chutne,keď ich varíme v celku.
Menšie zemiaky sú veľmi chutné a vyzerajú chutne,keď ich varíme v celku. (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Kapra nakrájame a osolíme

Rybu osolíme
Rybu osolíme (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Hladkú múku zmiešame s mletou červenou paprikou a korením na ryby,v ktorom kapra obalíme

Kapra obalíme v ochutenej múke
Kapra obalíme v ochutenej múke (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Plech potrieme s olejom.Obvarené zemiaky ochutíme korením na americké zemiaky.Obaleného kapra dáme na plech spolu so zemiakmi.Na vrch nakrájame plátky masla a cibule. Nakoniec podlejeme asi 3 dcl vody, aby sa pri pečení ryba a zemiaky nepripálili.

Rybu pečieme spolu so zemiakmi v rúre
Rybu pečieme spolu so zemiakmi v rúre (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Prikryjeme alobalom

Plech prikryjeme alobalom
Plech prikryjeme alobalom (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Pečieme asi 20 minút.Alobal odstránime a pečieme ešte ďalších 10 minút

Upečenú rybu spolu so zemiakmi vyberieme z rúry
Upečenú rybu spolu so zemiakmi vyberieme z rúry (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Kapra podávame s opekanými zemiakmi
Kapra podávame s opekanými zemiakmi (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Kapra podávame s opekanými zemiakmi, ktoré sme upiekli na plechu spolu s rybou

SkryťVypnúť reklamu

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Lórant Kulík

Lórant Kulík

Bloger 
  • Počet článkov:  272
  •  | 
  • Páči sa:  1 635x

Po úspešnom absolvovaní Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach som začal v roku 1997 spolupracovať s denníkom Korzo. Od roku 1998 do mája 2018 som aktívne prispieval z publicistickými článkami a reportážnymi fotografiami do rubrík História, Hobby a Varenie, ktoré pravidelne uverejňoval denník Korzár a Košický večer. Moje príspevky na tému Varenie vychádzali v roku 2006 aj v denníku Nový Čas.V regionálnych denníkoch som sa v publicistických príspevkoch venoval numizmatike, filatelii a ďalším záľubám, ktoré som ilustroval vlastnými fotografiami. Rubrika Hobby v od júna 2018 už nevychádza. Tento blog je voľným pokračovaním na uvedené témy. Je určený pre každého, kto má rád históriu, umenie a rád varí. Trojročné štúdium Dejín umenia na UTV Technickej univerzity v Košiciach som úspešne ukončil v roku 2020 a v roku 2021 Žurnalistické praktikum na akademickej pôde UTV UNIZA v Žiline. Od roku 2023 som členom Združenia historikov moderného výtvarného umenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Radko Mačuha

Radko Mačuha

211 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu