Gastronómia: Kapor na masle-jednoduchý recept pre začiatočníkov

Jednoduchý recept, ktorý dokáže uvariť každý. Nie je náročný ani na prípravu,ani na suroviny. Stačí mať poruke rybu, zemiaky, maslo a koreniny. Kapra môžeme nahradiť aj inou rybou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Nenáročný recept na prípravu kapra, ktorý zvládne aj začiatočník. Ak kapra zameníte s iným druhom ryby, nič sa nestane.

Recept uvádzame pre jednu osobu .Ak je rýb viac, tak pečieme na väčšom plechu, na prípravu použijeme viac zemiakov.

Potrebujeme:

1 plátok ryby

250g zemiakov

100 g masla

1 korenie na ryby

1 kávovú lyžičku mletej červenej papriky

1 cibuľu

1 korenie na americké zemiaky

1 lyžičku slnečnicového oleja

3 dcl vody

soľ

Postup:

Zemiaky očistíme.Keď sú menšie,môžeme ich piecť v celku.Väčšie zemiaky nakrájame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Zemiaky očistíme
Zemiaky očistíme (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Očistené zemiaky je potrebné predvariť asi 7 minút,lebo rybu pečieme iba krátko

Menšie zemiaky sú veľmi chutné a vyzerajú chutne,keď ich varíme v celku.
Menšie zemiaky sú veľmi chutné a vyzerajú chutne,keď ich varíme v celku. (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Kapra nakrájame a osolíme

Rybu osolíme
Rybu osolíme (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Hladkú múku zmiešame s mletou červenou paprikou a korením na ryby,v ktorom kapra obalíme

Kapra obalíme v ochutenej múke
Kapra obalíme v ochutenej múke (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Plech potrieme s olejom.Obvarené zemiaky ochutíme korením na americké zemiaky.Obaleného kapra dáme na plech spolu so zemiakmi.Na vrch nakrájame plátky masla a cibule. Nakoniec podlejeme asi 3 dcl vody, aby sa pri pečení ryba a zemiaky nepripálili.

Rybu pečieme spolu so zemiakmi v rúre
Rybu pečieme spolu so zemiakmi v rúre (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Prikryjeme alobalom

Plech prikryjeme alobalom
Plech prikryjeme alobalom (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Pečieme asi 20 minút.Alobal odstránime a pečieme ešte ďalších 10 minút

Upečenú rybu spolu so zemiakmi vyberieme z rúry
Upečenú rybu spolu so zemiakmi vyberieme z rúry (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Kapra podávame s opekanými zemiakmi
Kapra podávame s opekanými zemiakmi (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Kapra podávame s opekanými zemiakmi, ktoré sme upiekli na plechu spolu s rybou

SkryťVypnúť reklamu

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Lórant Kulík

Lórant Kulík

Bloger 
  • Počet článkov:  272
  •  | 
  • Páči sa:  1 635x

Po úspešnom absolvovaní Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach som začal v roku 1997 spolupracovať s denníkom Korzo. Od roku 1998 do mája 2018 som aktívne prispieval z publicistickými článkami a reportážnymi fotografiami do rubrík História, Hobby a Varenie, ktoré pravidelne uverejňoval denník Korzár a Košický večer. Moje príspevky na tému Varenie vychádzali v roku 2006 aj v denníku Nový Čas.V regionálnych denníkoch som sa v publicistických príspevkoch venoval numizmatike, filatelii a ďalším záľubám, ktoré som ilustroval vlastnými fotografiami. Rubrika Hobby v od júna 2018 už nevychádza. Tento blog je voľným pokračovaním na uvedené témy. Je určený pre každého, kto má rád históriu, umenie a rád varí. Trojročné štúdium Dejín umenia na UTV Technickej univerzity v Košiciach som úspešne ukončil v roku 2020 a v roku 2021 Žurnalistické praktikum na akademickej pôde UTV UNIZA v Žiline. Od roku 2023 som členom Združenia historikov moderného výtvarného umenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

91 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu