
Medvedie labki exprezidenta Schustera: - „Ak sa dostanete do situácie že stojíte zoči-voči veľkému zúrivému medveďovi a súboj sa skončí vo váš prospech, o mäso z ďivini máte na dlhší čas postarané. Mäso ľadového medveďa, nezabudňite najprv rozmraziť. Šunka z amerického grizliho je najlepšia, opečená nad táborovím ohňom. Ako príloha môže biť, na kolieska nakrájaná uhorka, alebo anakonda.
Juhoamerické klobási exprezidenta Schustera: - „Potrebujeme stredne veľké anakondi, pralesné prasa, cesnak ,klobásové korenie.
Anakondi nakŕmime mletím tapírim mäsom s prísadami a dobre viúďime. K tipickému jedlu z Brazílie odporúčam tequilu a mambo."

Predvolební guláš Bélu Bugára: - „ Je to veľmi jednoduchí! Uvaríme klasickí pikantní maďarská guláš a slovenskí kápustňica, s mnohími felvidéckimi hubami. O tom potom to zmiešame dohromadi a ešte chvíľu povaríme."

Gyurcsányova klobása: - „Môj dedo Ďurčáň bol dolnozemská Slovák a naša roďina bívala v Békešská Čaba. Tam ja aj naroďil. Segeďínska guláš vlastne, vimislela moja babka Emeše, keď dedovi chcela uvariť pravá liptovská kápustňica.
S manželkom som zoznámil tiež pri jedle, ešte v študentská jedáleň. Raz som si prisadol k jedna pekná čiernovláska ale zároveň som jej náhodou, prisadol aj sukňu. Keď potom vstala od stola videl som, že to dobrá partia. Manželka aj po rokoch, stále verná a vždi hovorí, že ona má najradšej len čabiansku klobásu."
Kulyho gule: - „ Som známi nielen ako spevák ale aj kulinár. Z toho vlastne vzňikla moja prezívka Kuly. Ja aj chlapci zo skupini Desmod máme obľúbené slivkové gule. V sezóne nám, na šnúrach, gule šúľajú naše faninki. Svoje gule si potom odkladáme do mrazňički. O gule sa samozrejme, s každím vždi podelíme. Všetci nám hovoria, že nás majú raďi len preto, že máme gule."
Nasledovné záberi sú dôkazom, že Kuly má svoje slivkové gule naozaj rád. Ku každej sa takto prihovára: „Viem, že si bola virobená pre mňa ... aj ti si bola virobená pre mňa ..." atď...