reklama

Pár tipov od delegáta ako si nepokaziť dovolenku I. (transféry)

Moje zamestnanie pobytového delegáta mi prináša nekonečne veľa nových poznatkov. Avšak niekedy nedobrovoľne spoznávam aj neskúsenosť slovenských dovolenkárov, čo ma istým mystickým spôsobom neskôr mení z delegáta na psychológa. Vôbec to našim ľuďom nezazlievam, práve naopak. A preto by som touto sériou komentárov rád pripomenul čo možno aj tento rok od cestovných kancelárií očakávať, na čo si treba dať pozor, čomu sa vyhnúť a čo využiť, aby bola vaša dovolenka viac než len perfektná.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)
chapes?
chapes? 

Nie sme všetcirovnako skúsení dovolenkári, a preto čo je pre niekoho samozrejmosť, preiného môže byť novinkou. Aj keď to bude znieť možno neuveriteľne, pre mnohýchdovolenkárov je „prekvapením roka“, že letenka, ktorú po prílete stihlizahodiť, je spiatočná. Túto informáciu nesú v celku dobre, no horšie užprijímajú cenu za novú letenku, čo je zväčša 1000,- Sk na osobu. Také malépravidlo vraví, že pokiaľ neviete čo máte v rukách, nezahadzujte to(neplatí ak to horí, tiká, atď.)!

 

 Ešte väčšou senzáciou býva zistenie, žecestovná kancelária (CK) „ma“ okradla o dva dni dovolenky. Najprv tým, žeprílet bol napr. o jedenástej večer a odlet o štvrtej ráno.Týždňová dovolenka sa tak rázom scvrkne len na 5 dní. Pri takýchtopríletoch/odletoch sa vždy nájde hneď niekoľko „revolucionárov“, ktorí byušetrili nervy iným a hlavne sebe, pokiaľ by si všimli odstavec vo svojejzmluve o obstaraní zájazdu, ktorí hovorí, že prvý a posledný deň súurčený na transfér nie na samotnú dovolenku. Takže zapojte svoj šarma skúste sa už pri kúpe informovať o časoch letov. Aj keď vám danýčas nebude vyhovovať, aspoň sa na danú situáciu budete môcť pripraviť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

 Po samotnom prílete to chvíľu môže ísťako na hojdačke. Raz môžu byť šokovaní dovolenkári, inokedy delegáti. Vždy sanájdu totiž individuá, ktoré sa blamujú tým, že nemajú potuchy do akého cestujúhotela, k akému prišli moru, či dokonca v akej sú krajine (praxvraví, že na 99% sú to manželia). Ak teda napr. uvidíte po prílete do Talianskapodivne dobrého naladeného delegáta, vecte že ho možno práve niekto pobavilpozdravom „Dobar dan“.

 

 Poslednú nástrahu pred transféromz letiska do hotela zhrniem do krátkeho odporúčania: Využite letiskové WC!Ľahko sa totiž môže stať, že ďalšia možnosť navštíviť toaletu bude až poniekoľkohodinovom transfére do hotela.

Pravoľub Lamoš

Pravoľub Lamoš

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som ten ktorý patrí len Andrejke, ten ktorý chce slúžiť iným a ten ktorý sa denno-denne učí milovať. Zoznam autorových rubrík:  CestovatnieSpoločenskéŠkolstvoZábavnéZamilované

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu