reklama

Varovanie

čítanie tohto článku môže spôsobiť fyzické, psychické, morálne alebo iné narušenie osobnosti. Kliknutie na pokračovanie článku len na vlastnú zodpovednosť a na vlastné riziko uvedomenia si horeuvedého.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Grinnel Glacier, Glacier National Park, Montana, USA
Grinnel Glacier, Glacier National Park, Montana, USA 

No a keď už si ste aj napriek varovaniu klikli, no čo už. Aspoň to dokazuje, koľko ľudí zaujme výstraha a napriek varovaniu chcú skúsiť a dozvedieť sa, prečo je ktorá vec alebo činnosť zakázaná. Zvedavosť je prirodzená ľudská vlastnosť, ktorá potlačuje hlavne obozretnosť. Aj keď kliknutím na pokračovanie článku sa žiadna ujma nestala, koľkokrát však už pri rôznych iných činnostiach takéto varovanie taktiež nebolo brané na vedomie a stala sa tragédia či nejaké zranenie.

Vraví sa: "uč sa na chybách druhých.!
Mnoho ľudí túto vetu aj s obľubou používa. Hlavne pri poučovaní druhých. Avšak ak sa zamyslíme, každý sa prichytí pri tom, že aspoň raz v živote už počul vopred o nejakom čine, ktorý ho mal vystríhať, a aj napriek tomu sa mu stalo to isté. V lepšom prípade, bez vážnejších následkov.

Podobne aj mne - pred dvoma rokmi som bola na leto pracovať v Montane, USA. Bola som v Glacier National Park, ktorý je známy tým, že sa v ňom nachádza veľa ľadovcov počas celého roka. Super zážitok - fotka na snehu uprostred júla. A tak sme sa na čele s rangerom (tí tam fakt sú) vydali na hike (rozumej túra) smerom na jeden z ľadovcov. Samozrejme, keď sme k nemu prišli, fotili sme ako diví spolu s tabuľou: Pozor, vstup ďalej len na vlastné nebezpečie. (Nie síce do slova, ale v tom zmysle)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu



To spočívalo v tom, že ľadovec v sebe ukrýva diery, ktoré sú len zamaskované tenkou vrstvou snehu a ľadu a ak neviete kade máte ísť, môže sa ľahko stať, že sa preboríte a umriete tam. No ale keďže sme mali so sebou rangera, ten povedal, že ak chceme ísť nech ideme za ním, že on vie kade sa ísť môže priamo na ľadovec. A tak sme šli celá skupina. Trocha som sa predsa len bála, hlavne keď som sa šmykla pri prechode cez malý vodopád, ale odniesli si to len tenisky. Pocit to bol super. Júl, slnko pečie, okolo krásna príroda a ja stojím na ľadovci a pri pohľade do doliny mi patrí celý svet.

Aby ste vedeli, kam som sa to vlastne až vytrepala, tak tu je ukážka ako to vyzerá ešte len cestou tam:

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu



Áno, až tam na ten ľadovec, tam som stála. No nemali by ste rovnaké pocity a nelákalo by vás to tiež?

Tento pocit mi už nikto nikdy nevezme, ale faktom je, že som ho získala len na vlastné nebezpečie.

A čo z toho vyplýva? Že veci, ktoré sú nebezpečné a vystavujeme sa pri nich určitému riziku, nám častokrát spôsobia tie najkrajšie zážitky.

PS: Zase ale netreba to preháňať a riskovať, že čo to dá. Ja môžem za seba povedať, že na ten ľadovec by som sama bez rangera v živote nešla. Pretože ten pocit by bol síce krásny, ale zároveň aj posledný v mojom živote.


Prikladám aj jednu fotku trhliny ľadovca, možno práve poď ňou sa skrývala tá smrtonosná pasca. Dúfam však, že je naďalej prázdna.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Laura Adamová

Laura Adamová

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

neprofesionálna blogerka - začiatočníčka Zoznam autorových rubrík:  Moje cesty okolo svetaSlovenskó, Slovenskó(nie)LEN PRE ŽENYSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu