reklama

Ach ten hokej

Pred začiatkom MS sme všetci vedeli, že náš káder je hodne neskúsený. Ale dúfali sme, verili, fandili. Ale toto? Ďakujem, neprosím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Prehra s Bieloruskom sa dala ešte prežiť. Väčšina to ospravedlnila ako prvý zápas, trému, zohratie tímu a podobné bla bla na úvod. OK.

Zápas s Kazachstanom bol určitou náplasťou, ale ak Rusi nad nimi vyhrali pred našim duelom, naša výhra bola nutnosťou. Síce nie s rozdielom desiatich gólov, ale aspoň s čistým kontom brankára.

Na zápas s Rusmi sme nastúpili bez Lašáka aj mladého Hossu, a tak aj tých pár skúsenejších hráčov bolo odstavených. Napriek tomu bol tento zápas pre diváka skutočná lhokejová lahôdka. Rýchly pekný hokej na oboch stranách, striedanie akcií, napätie, priaznivý výsledok za stavu 2:1 pre nás, a pivo k tomu, dokonalá hokejová idylka slovenského hokejového fanúšika. Bohužiaľ, trpká prehra na seba nenechala napriek snahe a odhodlaniu našej reprezentácie dlho čakať. Tesne, ale o to horšie, sa trávila prehra 3:4. O to viac to mrzelo, že sme minimálne na remízu mali a do ďalšej skupiny sme si nepriniesli okrem výstroja nič. Teda pardón, priniesli sme jednu veľkú nulu s bilanciou povinných dvoch výhier v nasledujúcich dňoch. Tú prvú sme mohli mať za sebou už dnes.

Mohli. A dokonca sme ju takmer aj mali. Aj vám tam vadí to slovíčko TAKMER???? Mne áno. Zápas so Švajčiarskom bol iný ako s Rusmi - herne, rýchlostne, takticky. Nemenil sa iba výraz trénera Hossu. Ten je stále rovnaký.
Prvá tretina sa nedá charakterizovať ako naša výhra - je to prehra Švajčiarov, pretože ten gól na našej strane spôsobili korčule protihráčov - a to hneď dvoch, ak nepočítam brankára, ktorý mal teda smolu.
Pochvala patrí iba Milovi, ktorého gól bol za slovenskú trikolóru regulérny, pekný, len škoda, že posledný. Teda aspoň z našej strany, nanešťastie nie v celom zápase.
V tretej tretine sme v polovičke hracieho času dostali kontaktný gól. A to krátko potom, ako komentátor rozprával o tom, že stav 2:0 býva pre vyhrávajúce mužstvo zradný, lebo tento stav má tendenciu zvádzať k poľaveniu síl. Súper môže dať kontaktný gól, a potom chýba už len jedna strela a je vyrovnané.
Hm, a tak sme ukážkovo predviedli, ako sa to robí - skaza výhľadu na výhru. V ceste za remízou nás nezastavil ani trest pre Švajčiara 5min plus do konca zápasu, čo znamenalo pre nás presilovú hru končiacu pár sekúnd pred poslednou sirénou. Hráč Jurčina bol však natoľko šikovný, že dostal 2minútový trest, a tak sa sily na ľade opäť vyrovnali. Bojovali sme a náš pozmenený cieľ nám súperi splnili - druhý gól dve minúty pred koncom stmelil červené dresy od radosti do veľkej škrvny na ľade a na tabuli zasvietilo 2:2.

Napriek ďalšej snahe jedných aj druhých sa však už nič nezmenilo a tak sme opäť bližšie k tomu, že podpisy pri návrate hokejistov budú dostupnejšie. No nie je to dôvod na radosť?????

Laura Adamová

Laura Adamová

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

neprofesionálna blogerka - začiatočníčka Zoznam autorových rubrík:  Moje cesty okolo svetaSlovenskó, Slovenskó(nie)LEN PRE ŽENYSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu