reklama

Tetovať sa alebo netetovať sa. To je otázka !

S tetovaním boli vždy spojené prehnané reakcie. Jednalo sa skôr o niečo, čo bolo v našej mysli spojené s väzenskými výtvormi atramentom na štýl kotva, zdeformovaná morská panna alebo iniciály. Časy sa zmenili a tetovania tiež.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Tetovanie jednoznačne nie je pre dospievajúcich.  Nikdy by nemalo byť urobené z trucu, z chute urobiť niečo naschvál rodičom, z rebelantstva.

Trvalé celoživotné dielo na vlastnej koži si treba riadne premyslieť. Aj niekoľko rokov !

Čo je dôležité :

MIESTO NA TELE – ak vieme v akom pracovnom prostredí sa budeme pohybovať, je lepšie k tomu prihliadať pri výbere miesta na tetovanie. Predsa len na schôdzi akcionárov alebo diplomatickej recepcii môže pôsobiť rozpačito tetovanie na predlaktí alebo na krku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A v niektorých doménach prisudzujú tetovania rebelantským, nekontrolovateľným a takmer “kriminálnym” jedincom. Riaditeľ školy bude pozerať na budúceho učiteľa uchádzajúceho sa o post odlišne, ak má viditeľné tetovanie.

TETOVACÍ SALÓN – vyberte si odborníka, ktorý spĺňa hygienické normy (nová ihla pri každom klientovi, nová nádobka na atrament a nový atrament). Overte si, že má v salóne jednotku na sterilizáciu.

Tetovací salón, ktorý vyhovoval vašej kamarátke, nemusí vyhovovať vám. Musíte mať pri rozhovore s človekom, ktorý vás bude tetovať, pocit, že sa mu chcete naozaj zdôveriť do rúk a že presne vie, čo robí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Môže vám váš nápad personalizovať, dokresliť. A hlavne, musí si overiť, že to naozaj chcete ! Je to predsa na doživotie ! Alebo nie a o niekoľko rokov budete trpieť pri odstraňovaní tetovania a schovávaní škaredej jazvy.

KRESBA – je treba rozumne pristupovať k fenoménu módy. Ak sa mi dnes páči hviezdička, nemusí tomu tak byť o desať rokov. Tetovanie by nás malo charakterizovať, niečo pre nás znamenať.

Malo by byť umeleckým dielom. Dnešné výtvory sú považované za umenie. Môžu byť tieňované, znázorňovať kópiu obrazu alebo magickú bytosť, ktorá nás charakterizuje.

Chceme tetovanie farebné alebo čierným atramentom? Farebné tetovania treba častejšie obnovovať, farby časom vyblednú. Čierné tetovania sú na tom lepšie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

BOLESŤ – spočiatku sú vpichy ihlou nepríjemné, postupne si však telo na to zvykne. Záleží od hranice bolesti každého z nás, ale je to úplne znesiteľné.

Čas tetovania záleží od veľkosti kresby. Môže trvať aj niekoľko hodín.

Musím sa priznať, keď mi známy povedal, že sa určite nezastavím pri jednom tetovaní, pretože je to ako droga, zasmiala som sa. Viem sa predsa kontrolovať!

 Po desiatich rokoch od prvého tetovania, ich mám tri.

Všetky však premyslené. A každé jedno z nich je mojou súčasťou, zžilo sa so mnou.

Vôbec mi neprekáža predstava, že budem stará babka s tetovaniami.

Viktoria Laurent

Viktoria Laurent

Bloger 
  • Počet článkov:  167
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Nebyt jednou zo stada oviec! Som proti blbcom a egoistom. Zoznam autorových rubrík:  Prvé oťukávanie saKultúraEkológiaOsobné a politickéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu