reklama

Festivaly, albumy a opäť bulvár

* O. B. D. sú späť * Pribudol nový festival * Poslanci nemajú radi mládež * Utajený Jožo Ráž * Landa a Nohavica na DVD * Nový album Karla Kryla * Elton John má strelecké chúťky * Zlatá brána otvorená *

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Joža Ráža uvidíte skôr v klipoch iných kapiel než v klipoch Elánu. Za posledných šesť rokov účinkoval iba v jednom.
Joža Ráža uvidíte skôr v klipoch iných kapiel než v klipoch Elánu. Za posledných šesť rokov účinkoval iba v jednom. 

 K prehľadu domácich letných festivalov, ktorý ešte pravdepodobne nie je konečný len pár poznámok: Okey leto sa sťahuje do Tatranskej lomnice, Gajo Kuruc a Julo Viršík organizujú okrem festivalov na Domaši a Duchonke aj na Ružinej pri Lučenci , jubilejné Sliačske rockové leto sa nekoná - miestni poslanci urobili všetko pre to, aby boli opäť zvolení v tohtoročných komunálnych voľbách dôchodcami, ktorým údajne prekáža hluk a opitá mládež v ich susedstve počas podujatia.
 Skupina, ktorú si pamätáme predovšetkým vďaka "džadžuli dža", "Komárom" a "baby poďte sem" je po rôznych divných zostavách opäť nazad. O. B. D. vydali svoj nový album , a údajne sa možno tešiť aj na sériu koncertov a vystúpení. Galo a Bronislav Dobrota svoj orchester mierne personálne preusporiadali, ostáva veriť, že bude minimálne rovnako skvelý ako ten pôvodný.
 O polovicu kratšie ako v prípade O. B. D. - iba štyri roky - čakali na nový album fanúšikovia skupiny Buty. Volá sa "Votom", a má byť v podobnom duchu ako predošlý "Normale". Novinku avizujú i Green Day . Termín vydania projektu zatiaľ nie je známy.
 Aktuálne tituly dopĺňa informácia, že svoje prvé DVD chystá Jarek Nohavica, Daniel Landa pripravil tiež niečo na pozeranie i počúvanie. Karel Kryl, ktorého pesničky Landa pred časom pripomenul na svojom inom CD a DVD sa dočkal ďalšieho posmrtného albumu pod názvom "Live!". Nachádza sa na ňom viac ako štyridsať živých nahrávok z obdobia po roku 1989. Nechýbajú "Bratříček", "Srdce a kříž" či poézia v majstrovom podaní.
 Priaznivcov hard´n´heavy možno poteší informácia, že novinku má na konte i legendárny Editor a vytrvalí obdivovatelia Iron Maiden a predskokani Alice Coopera - HammerHeart. V ich prípade prišiel oficiálny debut po naozaj dlhých rokoch čakania. Porekadlo o trpezlivosti a ružiach má čosi do seba...
 Ostro sledovanému Jožovi Rážovi sa podarilo bez veľkých rečí hosťovať v jednej pesničke kolegov zo skupiny Taktici. Klip k nej bodoval v televíznych hitparádach napriek tomu, že s ním nebol priamo spájaný. "Tunel" musíte počúvať a pozerať naozaj pozorne, aby ste tam Ráža zaregistrovali.
 Suzanne Vega sa po troch rokoch vracia do Prahy, aby tam 19. júla vystúpila v historickom prostredí Štátnej opery. Elton John bol na Slovensku pred rokom a napriek skvelému koncertu máva občas zlú náladu. Najnovšie sa vyhrážal hŕstke fotografov konštatovaním, že by ich bolo treba postrieľať . Byť celebritou je asi naozaj náročné.
 Aj keď to spolu vonkoncom nesúvisí, na záver ešte dva tipy: Dorota Nvotová dokončila svoj nový film "Muzika" a koncertuje po slovenských kluboch a pesničky zo Zlatej brány sa dočkali vydania na CD . Verím, že prípadné počúvanie nezabudnuteľných "Pepsi pre psy" či "Peter Centimeter" prežijete v nostalgii či nemom úžase bez ujmy na zdraví. Lebo ako sa spieva v jednom zo šlágrov: "Kukuk, kuká spoza buka naša skrytá kamera, vie na čo sa zamerá..."


Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu